Ana Sayfa
Duyurular
Erasmus+ Ka107 Öğrenci ve Öğretim Elemanı Hareketlilik Projeleri Kapsamında Fakültemizin 2 Projesi Kabul Edildi

Erasmus+ KA107 Öğrenci ve Öğretim Elemanı Hareketlilik Projeleri Kapsamında Fakültemizin 2 Projesi Kabul Edildi

Erasmus+ KA107 Öğrenci ve Öğretim Elemanı Hareketlilik Projeleri Kapsamında Fakültemiz tarafından sunulan 2 Proje Ulusal Ajans tarafından kabul edilmiştir.  (Bkz: http://erasmus.sakarya.edu.tr/tr/duyuru/goster/94072/2020-donemi-ortak-ulkeler-ile-hareketlilik-ka107-faaliyeti-sonuclari)

Projelerimizin kabulü neticesinde Fakültemiz ile Fas/Sidi Muhamned Bin Abdullah Üniversitesi ve Ürdün/Yermuk Üniversiteleri arasında Erasmus+ KA107 projesi kapsamında hibe desteği alınarak öğrenci ve öğretim elemanı değişimi imkânı elde edilmiştir.

Fiili hareketlilik pandemi sonrası gerçekleştirilecektir.

 

KA107 Nedir?

KA107, Erasmus+ programı kapsamında olan ülkeler (28 AB üye ülkesi, İzlanda, Lihtenştayn, Norveç, Makedonya, Türkiye, Sırbistan) dışında ortak ülkeler başlığı altında dünyanın farklı coğrafyalarındaki (Balkanlar, Güney Akdeniz, Rusya, Asya, Latin Amerika, Ortadoğu ve bazı Afrika) ülkelerdeki üniversitelerle yapılan işbirliği sonucunda öğrenci, personel ve staj hareketliliği sağlayan bir Erasmus programıdır. Türkiye bu kapsamda proje yöneticisi olarak seçilen ülkeler arasındadır. Dolayısıyla işbirliği belirleme, proje oluşturma ve kabulü halinde projeyi yürütme Türkiye’deki üniversiteler tarafından yapılmaktadır. KA107 icin en önemli nokta nitelikli bir proje hazırlamaktır. Projeler niteliğine göre Ulusal Ajans tarafından kabul edilmektedir.

Geniş bilgi için ekteki Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı tarafından hazırlanan el kitabına bakılabilir.