Ana Sayfa
Duyurular
Ramazan Söyleşileri Programımızın Birinci Bölümü Yayınlandı
Ramazan Söyleşileri Programımızın Birinci Bölümü Yayınlandı

Ramazan Söyleşileri Programımızın Birinci Bölümü Yayınlandı

SAÜ İletişim Koordinatörlüğünce yayınlanan ve Fakültemiz tarafından deruhte edilen “Prof. Dr. Ahmet Bostancı ile Ramazan Söyleşileri” adlı YouTube canlı yayın programının ilk bölümü yayınlandı.

Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa öğretim üyelerimizden Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. H. Mehmet Günay ve İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Soner Duman’ın konuk olarak katıldı.

Fakültemiz hocalarından Öğr. Gör. Musa Öziş’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda Ramazan ayının fazileti, fert ve toplumların hayatındaki yeri, orucun fazileti ve hikmetleri, Ramazan ayının nasıl değerlendirilmesi gerektiği gibi konular ele alındı.

Koronavirüs krizinin Ramazan’a ve oruca etkilerinin de değerlendirildiği programda koronavirüs sebebiyle Ramazan ertelenmeli miydi, bağışıklık sisteminin bozulacağı endişesi oruç tutmamak için gerekçe olabilir mi gibi sorular da cevaplandırıldı.

Ramazan boyunca her Perşembe 21:30’da yayınlanacak programın birinci bölümünün videosu aşağıdaki linkten izlenebilmektedir.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=245&v=_WaaM98ffjw&feature=emb_logo