Ana Sayfa
Duyurular
İlahiyat Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı ve İftar Programı
İlahiyat Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı ve İftar Programı

İlahiyat Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı ve İftar Programı

Fakültemizde yılsonu Akademik Kurul Toplantısı ve iftar programı düzenlendi.

Fakültemiz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen 2018-2019 Öğretim Yılı yılsonu mutat Akademik Kurul Toplantısı’na Dekanımız, Dekan Yardımcılarımız, Bölüm Başkanlarımız ve öğretim elemanlarımız katıldı. Toplantıda konuşan Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, başarılı bir öğretim yılını geride bıraktıklarını söyledi ve bu öğretim yılında 38 öğrencilerinin değişim programları kapsamında Malezya, Ürdün, Fas, Katar ve Almanya’da öğrenim gördüğünü, Ürdün Yaz Kursuna gidenlerle beraber bu sayının daha da artacağını ifade etti. Öğretim yılı boyunca 2si uluslararası sempozyum ve 2si de çalıştay olmak üzere 40 tane ders dışı akademik ve kültürel etkinlik düzenlediklerini söyleyen Prof. Bostancı, öğrenci toplulukları tarafından da pek çok faaliyet gerçekleştirildiğini ilave etti. Bostancı ayrıca 2018-2019 öğretim yılında fakültede gerçekleşen personel hareketliliği ve Fakülte tanıtımı için yapılan faaliyetler gibi. hususlarda bilgiler verdi.

Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın konuşmasının ardından Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Süleyman Akkuş, Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fuat Aydın, İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Levent Öztürk ve İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Abdullah İnce söz alarak 2018-2019 öğretim yılıyla ilgili bölümleri çerçevesinde değerlendirmelerde bulundular. Daha sonra fakültede yeni göreve başlayan öğretim elemanları söz alarak kendilerini tanıttılar. Kurul toplantısı dilek ve temenniler ile müzakere bölümü ile sona erdi.

Aynı akşam Fakültemizde yakın tarihlerde unvan alan 8 öğretim üyesi tarafından iftar verildi.  İftara Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Savaşan, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Temel Gürdal, Prof. Dr. Hatem Akbulut, Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, Sakarya Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Öğr. Üyesi Yaşar Kahraman, Fakültemiz akademik ve idari personeli ile aileleri katıldı. Programda konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Fatih Savaşan, unvan alan öğretim üyelerini tebrik etti ve başarılar diledi. Program, akademik unvan alan öğretim üyelerine hediye takdiminin ardından sona erdi.