Ana Sayfa
Duyurular
Güz Dönemi Final Sınavlarıyla İlgili Esaslar

Güz Dönemi Final Sınavlarıyla İlgili Esaslar

Öğrencilerimizin 11-24 Ocak 2021 tarihleri arasında online olarak yapılacak olan 2020-2021 Öğretim Yılı Güz Dönemi Finaller Sınavlarında uymaları gereken esaslar:

 

1.      Sınav türünün ve süresinin belirlenmesinde yetki ders hocalarına aittir.

2.      Sınav saatinde sisteme girememe, sınav esnasında bağlantı kopması yaşanması vb. hususların sistem üzerinden mazeret bildir butonu vasıtasıyla ya da mail yoluyla ilgili ders hocasına sınav esnasında iletilmesi gerekmektedir.  

3.      Geçerli bir mazeret sebebiyle sınava giremeyen ve mazeret sınavı talep eden öğrencilerimizin Öğrenci Bilgi Sisteminden (https://obs.sabis.sakarya.edu.tr/) başvuru yapmaları ayrıca mazeretlerini gösteren belgeleri de 27 Ocak 2021 Çarşamba günü mesai saati bitimine kadar if@sakarya.edu.tr adresine  göndermeleri gerekmektedir. Mazeretleri uygun görülenler için mazeret sınav programı oluşturulacak ve ilan edilecektir.

Öğrenci Bilgi Sisteminden yapılacak başvurular ile ilgili ayrıntılı bilgi için bkz: 

https://if.sakarya.edu.tr/tr/duyuru/goster/98295/2020-2021-guz-donemi-final-sinavlari-mazeret-basvurulari 

4.      Yaşanan teknik sorunların ispatı için ekran görüntüsü/video alınması yapılacak başvurularda önem arz etmektedir. Alınan ekran görüntüsünde tüm ekranın (sayfa linki, saat, internet bağlantı durumu vb.) görünmesine dikkat edilmelidir.

5.      Sınavlarda İnternet bağlantı sorunu, elektrik kesintisi vb. hususlar dolayısıyla problem yaşamamak için (telefon/diz üstü bilgisayarların şarjlarının dolu tutulması, sınava internet bağlantı sorunu olmayan bir yerden girilmesi, ikinci bir internet sağlayıcının hazır bulundurulması vb.) gerekli tedbirleri almak öğrencilerin sorumluluğundadır.

6.      Sınav notlarına yapılacak itirazların sınav sonucunun ilanını izleyen 5 iş günü içinde Fakülte resmi e-mailine (if@sakarya.edu.tr) Sınav İtiraz Formu gönderilerek yapılması gerekmektedir. Şahsi maillere yapılan başvuruların ve sosyal medyadaki paylaşımların dikkate alınma imkânı bulunmamaktadır.

Sınav Notu İtiraz Formu’na aşağıdaki linkten ulaşılabilir.

https://if.sakarya.edu.tr/tr/icerik/11310/36522/dilekce-ornekleri

7.      Öğrenciler sınav sırasında herhangi bir yardım vermemeli veya yardım almamalıdır. Sakarya Üniversitesi Sınav Yönergesinde belirtildiği gibi kopya, yanıltma, başkalarının adına sınava girme veya sınav düzenini bozacak uygunsuz davranışlarda bulunulması ciddi ihlallerdir ve disiplin süreci başlatılmasına ve öğrencinin sınavının iptal edilmesine neden olur. Öğrenciler sınavları düzenleyen kural ve yönetmeliklere bağlı kalmayı kabul etmiş sayılırlar.