Ana Sayfa
Duyurular
Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi

Fakültemiz Danışma Kurulu Toplantısı, 4 Ocak 2023 Çarşamba günü Prof. Dr. Mehmet Erkal Toplantı Salonunda yapıldı. Toplantı, Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Dekan Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Şirin, Kalite ve Akreditasyon Kurulu Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Ziya Erdinç ve Danışma Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

Toplantının açılışında konuşan Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı  Danışma Kurulunun dördüncü kez toplandığını ifade ederek, kurul üyelerine katılımlarından dolayı teşekkür etti. Türkiye’de ve İslam dünyasında ilahiyat alanında akreditasyon alan ilk fakülte olduklarını ifade eden Prof. Bostancı, Danışma Kurulunun kalite çalışmalarında önemli bir rolü olduğunu, daha önceki toplantılarda çok güzel kararlar alınarak bunların uygulamaya geçirildiğini, bu toplantıdan da yine güzel neticeler çıkmasını beklediğiklerini söyledi.

Prof. Dr. Ahmet Bostancı açılış konuşmasının ardından önceki toplantıda alınan kararlarlar ve bu kararlar doğrultusunda gerçekleştirdikleri uygulama ve faaliyetler hakkında kurul üyelerine bilgi verdi. Devamında Kalite ve Akreditasyon Kurulu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ziya Erdinç tarafından kurul üyelerine fakültenin akreditasyon başarısı, yürütülen kalite süreçleri ve 2023-2027 Stratejik Plan Çalışmaları hakkında bilgi verildi. Kurul üyeleri de akabinde stratejik plan üzerindeki mülahazaları dile getirdiler.

Toplantı, SAÜ İlahiyat Fakültesinde 2022 yılında Eğitim-Öğretim, Ar-Ge ve Toplumsal Katkı çerçevesinde gerçekleştirilen ulusal veya uluslararası akademik, kültürel ve sosyal faaliyetlerin değerlendirilmesi ve konuyla ilgili olarak 2023 yılına ilişkin öneriler ile devam etti. Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı bu bağlamda “Sizlere verdiğimiz listede de görüldüğü üzere 2022 yılında 60 civarında ders dışı faaliyet gerçekleştirdik. Bunlar arasında konferanslar, paneller, yarışmalar, kurslar vb. yanında iki ulusal çalıştay ve bir uluslararası sempozyum da bulunmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

Toplantı, kurul üyelerinin dilek ve temennilerini aktardıkları bölümünün ardından sona erdi.

Fotoğraflar