Ana Sayfa
Duyurular
Fakültemiz ve Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliği İle Öğretmenlere Yönelik Proje Başlatıldı
Fakültemiz ve Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliği İle Öğretmenlere Yönelik Proje Başlatıldı

Fakültemiz ve Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliği İle Öğretmenlere Yönelik Proje Başlatıldı

Fakültemiz ve Sakarya İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile öğretmenlere yönelik bir proje başlatıldı.

Fakültemiz ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında daha önce imzalanan Eğitimde İş Birliği Protokolü çerçevesinde hayata geçirilen proje kapsamında Sakarya’daki İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ve Arapça branşlarında görev yapan gönüllü öğretmenler için 10 haftalık bir Arapça Metin Okuma Programı düzenlendi. Proje kapsamındaki öncelikle ön talep formları alınarak öğretmenlerin yaptıkları tercihlerine göre belirlenen dersler Fakültemiz öğretim üyeleri tarafından veriliyor.

15.02.2021 tarihinde başlayan ve 146 öğretmenin gönüllü olarak katıldığı 10 haftalık program 23.04.2021 tarihinde sona erecek. Projeye katılıp derslere %70 devam sağlayan öğretmenlere projenin bitiminde katılım sertifikası verilecek.

Projede dersler sınıf temsilcisi olarak görevlendirilen öğretmenlerin koordinesinde yürütülüyor. Uzaktan eğitim yoluyla icra edilen olan programda yer alan dersler ve okutan hocalarımız şu şekilde:

Hadis Metinleri - Prof. Dr. Hayati Yılmaz

Klasik Metinler (Fıkıh, Fıkıh Usûlü, Tasavvuf Metinleri)- Prof. Dr. Osman Güman

Tefsir Metinleri - Doç. Dr. Ali Karataş

Arapça Gramer (en-Nahvu'l-Vâdıh) - Doç. Dr. Hamza Ermiş

Modern Arapça Metinler - Dr. Öğr. Üyesi Halil Uysal

Medya Arapçası - Öğr. Gör. Reda Elsayed

Program öğretmenlerin kendi branşlarında yeterliliklerini artırmayı, klasik ve modern Arapça metin bilgilerini ve Arapça becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor.

Pilot uygulama mahiyetinde başlatılan projenin gönüllülük esasına dayalı olarak daha da genişletilmesi ve geliştirilmesi planlanıyor.

Fotoğraflar