Ana Sayfa
Duyurular
Fakültemizde “sünnetin Otoritesi” Konulu Uluslararası Sempozyum Düzenleniyor
Fakültemizde “Sünnetin Otoritesi” Konulu Uluslararası Sempozyum Düzenleniyor

Fakültemizde “Sünnetin Otoritesi” Konulu Uluslararası Sempozyum Düzenleniyor

Fakültemizin Uluslararası İslam Düşüncesi Enstitüsü (IIIT) işbirliğiyle düzenlemiş olduğu “Sünnetin Otoritesi” konulu Uluslararası Sempozyum 16-17 Mart Cumartesi Pazar günleri gerçekleştirilecek.

16 Mart Cumartesi günü saat 10:00’da İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda başlayacak olan sempozyuma Türkiye’nin yanı sıra Fas, Tunus, Ürdün, Katar, Irak, İngiltere ve Belçika gibi ülkelerden tanınmış akademisyenler tebliğ sahibi veya müzakereci olarak katılacaklar. Sempozyumun açılış konferansı Diyanet İşleri Eski Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından “Usul ve Makasıd Açısından Sünnetin Evrensel Değeri” başlığıyla verilecek.

İki gün sürecek sempozyumda, Sünnetin Teşriî Değeri, Kur’ân-Sünnet Bütünlüğü, Hz. Peygamber’in Konumu, Sünnetin Dinî ve Beşerî Yönü, Sünnetin Evrenselliği, Hz. Peygamber’in Fiil ve Tasarrufları, Sünnetin Bağlayıcılığı gibi konularda tebliğler sunulacak.

Sempozyumda son zamanlarda Hz. Peygamber’in sünneti ve bağlayıcılığı etrafında yoğunlaşan tartışmalara sağlıklı bir zemin oluşturması amacıyla sünnetin teşriî değeri, dinî ve beşerî yönü, vahiy ve Kur’ân ile ilişkisi gibi konuların ele alınması ve bu husustaki uluslararası ilmî birikiminin ortaya konulması hedefleniyor.