Ana Sayfa
Duyurular
Nebevî Sünnet Işığında Geleceğe Bakışa Dair Örnekler
Nebevî Sünnet Işığında Geleceğe Bakışa Dair Örnekler

Nebevî Sünnet Işığında Geleceğe Bakışa Dair Örnekler

Fakültemizde Arapça Dil Grubu Öğrenci Topluluğu’nun (Mültekâ Lugati’d-dâd) katkılarıyla fakültemiz Öğretim Görevlisi Dr. Amir Mirza Nadir tarafından “Nebevî Sünnet Işığında Geleceğe Bakışa Dair Örnekler” konulu bir Arapça seminer gerçekleştirildi.

Dr. Amir Mirza konuşmasının başında Hz. Peygamber’in sadece dini konularla değil hayatın her alanıyla ilgilendiğini ifade etti. Hz. Peygamber’in Medine’ye hicretin ardından ilk olarak mescit inşa ettiğini vurgulayan Mirza, ilmin önemine dair ayet ve hadislere yer verdi.

Konuşmasının devamında Hz. Peygamber’in firaset sahibi olma yönüne dikkat çeken ve onun her zaman geleceği hesaba katarak hareket ettiğini belirten Dr. Amir Mirza, Hz. Peygamber’in örnekliğinin bu konuda ışık tutucu olduğunu söyledi. Mirza, konuyla ilgili Hz. Peygamber’in hayatından ve uygulamalarından birçok örnek verdi.

Hz. Peygamber’in insan kaynaklarını kullanma konusunda örnek alınması gerektiğini belirten Mirza, bu konuda Hz. Peygamber’den örnekler verdikten sonra konuşmasını tamamladı.

Fotoğraflar