Fakültemizde Kur’an-I Kerim'le İletişim Kurmanın Anahtarları Konulu Seminer
Fakültemizde Kur’an-ı Kerim'le İletişim Kurmanın Anahtarları Konulu Seminer

Fakültemizde Ürdün Yermuk Üniversitesi Şeria ve İslam Araştırmaları Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Muhammed Rabâbia tarafından “Kur’ân-ı Kerim’le İletişim Kurmanın Anahtarları: Kur’an Dilini Anlamak” konulu seminer verildi.

İlahiyat Fakültesi Toplantı salonunda gerçekleşen programa Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Atmaca, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşması Prof. Dr. Ahmet Bostancı tarafından yapıldı. Mevlana Değişim Programı kapsamında İlahiyat Fakültesi’nden 6 öğrencinin güz döneminde Yermuk Üniversitesi’nde eğitim gördüğünü belirten Bostancı, Öğretim Üyesi Dr. Muhammed Rabâbia’nın da değişim hareketlilikleri çerçevesinde fakültemizde bulunduğunu, ayrıca Yermuk Üniversitesi’nden iki yüksek lisans öğrencisinin de güz döneminde fakültelerinde eğitim gördüğünü ifade etti.

Konuşmasının başında Kur’ân-ı Kerîm’in bize verilmiş bir hazine olduğunu belirten Muhammed Rabâbia, bu hazineye ulaşmak için birtakım anahtarlar olduğunu ifade etti. Kur’an hazinesine ulaşmada dilsel (lügavî), beyânî ve yargısal (teşrii) anahtarlar bulunduğundan bahseden Rabâbia konuşmasında dilsel anahtar üzerinde durdu.

Kur’an-ı Kerîm’in dilsel inceliklere sahip olmasının onun mu’cize olma yönlerinden biri olduğunu kaydeden Rabâbia konuşması boyunca Ku’ân’ın dilsel inceliklerine dair örneklere yer verdi.

Ayrıca dinleyiciler tarafından sorulan sorulara cevap veren Rabâbia, Kur’ân’ın dilsel inceliklerini anlamada başvurulabilecek temel kaynaklar hakkında bilgi verdikten sonra konuşmasını tamamladı.

Program Prof. Dr. Bostancı’nın Öğretim Üyesi Dr. Muhammed Rabâbia’ya hediye takdiminin ardından sona erdi.