Ana Sayfa
Duyurular
Fakültemizde “muhayyile ve Gerçeklik Arasında Sinema” Konulu Konferans Gerçekleştirildi
Fakültemizde “Muhayyile ve Gerçeklik Arasında Sinema” Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Fakültemizde “Muhayyile ve Gerçeklik Arasında Sinema” Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Fakültemizde Araştırmacı-Yazar Yıldız Ramazanoğlu tarafından “Muhayyile ve Gerçeklik Arasında Sinema” konulu konferans gerçekleştirildi.

Programa Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Dekan Yardımcılarımız Doç. Dr. Osman Güman ve Doç. Dr. Gökhan Atmaca, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Araştırmacı-Yazar Yıldız Ramazanoğlu, konuşmasında ülkemizde sinema, sanat ve edebiyat konularındaki ilgisizliğe dikkat çekerek sinema, sanat ve edebiyatın önemi üzerinde durdu. Yıldız Ramazanoğlu “Şu anda bütün dünyayı derinden sarsan sinema diye büyük bir olay var. Bir sinema filmi zihinleri oluşturuyor, dünyaya ve Müslümanlara nasıl bakacağımızı ve algılayacağımızı öğretiyor. Biz bunu görmezden de gelebiliriz, mecbur değiliz illa sinema yapmaya ama daha iyi bir dil oluşturabilirsek. Ama nerde o iyi dil! Bütün herkesi içine alacak ve herkese hitap edecek güçlü dil şu anda sinema.” şeklinde konuştu.

Sinemanın en temel hedeflerinden bir tanesinin var olan gerçekliği muhayyileyle birlikte yeniden nazara vermek olduğunu belirten Ramazanoğlu, bu kadar hızlı ilerleyen bir dünyada hakikate ulaşmamızın güçlüğünden bahsederek sanatın temel işlevinin yavaşlatmak olduğunu söyledi. Ramazanoğlu “Yaşadıklarımızı analiz edip onlarda derinleşecek ondan sonra da geleceğe projeksiyon yapacak bir halde olamıyoruz maalesef ama sanat işte böyle bir şey.” dedi.

“Müslümanlar sinema ile ilgilenmese de sinema müslümanlar ile ilgileniyor” diyen Ramazanoğlu, sinemanın fotoğrafı, müziği, edebiyatı, gezi notlarını içene alan ve bunlardan yararlanıp hepsini içinde eriten devasa bir sanat olduğunu ve sinemaya bigane kalmamızın mümkün olmadığını ifade etti.  

Ramazanoğlu muhayyile ve gerçeklik arasındaki ilişkiye dikkat çekmek üzere sanat yönü güçlü bazı sinema filmlerinden örnekler sunarak konuşmasını tamamladı.

Programda ayrıca dinleyiciler tarafından sorulan sorular, Araştırmacı-Yazar Yıldız Ramazanoğlu tarafından cevaplandırıldı.

Program Prof. Dr. Bostancı’nın ve Kadın ve Aile Araştırmaları Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hülya Terzioğlu’nun Araştırmacı-Yazar Yıldız Ramazanoğlu’na hediye takdiminin ardından sona erdi.

Fotoğraflar