Ana Sayfa
Duyurular
Fakültemizde Hazırlık Sınıfları Tanışma ve Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
Fakültemizde Hazırlık Sınıfları Tanışma ve Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Fakültemizde Hazırlık Sınıfları Tanışma ve Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleştirildi

Fakültemizde 2018-2019 Öğretim Yılı Hazırlık Sınıfları Tanışma ve Bilgilendirme Toplantısı Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, hazırlık sınıfında derse giren öğretim elemanlarımız ve hazırlık öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşması Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı tarafından gerçekleştirildi. Prof. Dr. Bostancı, konuşmasında Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni tercih ettikleri için öğrencileri tebrik etti. SAU İlahiyat Fakültesinin Arapça öğretimi ve öğretim kadrosu açısından en iyi fakültelerden biri olduğunu belirten Bostancı, öğrencilerin hedeflerinin sınıfı geçmek değil Arapçayı en iyi şekilde öğrenmek olmasını istedi. Bostancı, konuşması sırasında ayrıca yurtdışı değişim programlarından bahsederek SAU İlahiyat Fakültesi’nin Türkiye’deki ilahiyat fakülteleri arasında yurt dışına en çok öğrenci gönderen ikinci fakülte olduğunu kaydetti. Bostancı, öğrencilere muvaffakiyetler dileyerek sözlerini tamamladı.

Açılış konuşmasının ardından konuşan Hazırlık Sınıfları Koordinatörü Doç. Dr. Hamza Ermiş ise konuşmasında hazırlık sınıfındaki eğitim-öğretim programı, önceki yıllardaki başarı durumları, sınav sistemi, devamsızlık hakkı gibi konularda öğrencilere bilgi verdi. Doç. Dr. Ermiş ayrıca yıl boyunca gerçekleştirilecek takviye dersler, programlar ve aktiviteler hakkında da öğrencileri bilgilendirdi. Öğrencilerin senenin başında derslerle ilgili çok kolay ya da çok zor şeklinde bir vehme kapılmamaları gerektiğini söyleyen Ermiş, öğrencilerin derslerini takip ettikleri ve gayret gösterdikleri takdirde başarılı olacaklarının altını çizdi. Ermiş, öğrencilere başarılar diledikten sonra sözlerini tamamladı.

Programın devamında Arapça Dil Grubu Öğrenci Topluluğunun (Multekâ lugati’d-dâd) faaliyetleri hakkında bir slayt gösterisi izletildikten sonra geçen yıl hazırlık sınıfları ikincisi olan Nuriye Bektaş bir konuşma yaparak öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Daha sonra SAU İlahiyat Fakültesi Vakfının organizasyonuyla geçtiğimiz yaz Ürdün Arapça Yaz kursuna giden öğrencilerin hazırlamış oldukları bir slayt gösterisi izlettirildi.

Slayt gösterisinin ardından hazırlık sınıflarında derslere girecek olan öğretim elemanları sahneye davet edildiler. Kendilerini tanıtan öğretim elemanları, öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundular.

Program, geçen yıl hazırlık sınıflarında ilk on dereceyi alan öğrencilere hediye takdim edilmesinin ardından sona erdi.

Fotoğraflar