Katar Üniversitesi’nde Öğrenim İmkanı

Üniversitemiz ve Katar Üniversitesi arasında imzalanan anlaşma kapsamında 2018-2019 Öğretim Yılı Bahar Dönemini Katar Üniversitesi Şeria ve İslam Araştırmaları Fakültesinde okumak isteyen öğrencilerimizin 9 Ekim 2018 Salı günü saat 17.00'a kadar ekteki matbu dilekçeyi doldurarak fakültemiz yazı işleri bürosuna (3. kat 314 no’lu- oda) teslim etmeleri gerekmektedir.

Dekanlık

GENEL BİLGİLER:

• Uçak bileti ve pasaport masrafları öğrencilere aittir.
  • Katar Üniversitesine ödenecek e-kayıt ve Katar Konsolosluğuna ödenecek evrak tasdik ücreti Fakülte Vakfımız tarafından karşılanacaktır.
  • Giden öğrencilerin Katar’daki öğrenim, yurt ve yemek masrafları Katar Üniversitesi tarafından karşılanacaktır.
  • 2. Öğretim öğrencileri Sakarya Üniversitesine öğrenim harcı ödeyeceklerdir.
  • Kontenjan 10 kişi ile sınırlı olup hazırlık sınıfları ve 1. sınıflar hariç fakültemizdeki bütün lisans öğrencileri başvurabilirler. Bayan ve erkek öğrenciler için kontenjan mevcuttur. (Transkript verilmesi gerektiğinden Hazırlık ve 1. sınıfta okuyanlar ile DGS ile gelip de halen 2 sınıfta okuyan öğrencilerimizin başvuru imkânı yoktur.)
  • Katar'a öğrenci göndermekteki temel amaçlardan birisi de öğrencilerin Arapçalarını geliştirmeleri olduğundan Arap öğrencilerin müracaatları kabul edilmeyecektir.
  • Öğrenci seçimi, not ortalamasının % 40’ı + Arapça sınavının % 40’ı + mülakat notunun % 20’sinden oluşan toplam nota göre öğrenciler sıralanarak yapılacaktır.
  • Arapça sınavı 10 Ekim 2018 Çarşamba günü saat 13:00’de 340 ve 342 no’lu sınıflarda, mülakatlar ise 12 Ekim 2018 Cuma günü saat 14:00’den itibaren Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Atmaca’nın odasında (303 no’lu oda) yapılacaktır.