Ana Sayfa
Duyurular
Fakültemizde Açılış Dersi Gerçekleştirildi
Fakültemizde Açılış Dersi Gerçekleştirildi

Fakültemizde Açılış Dersi Gerçekleştirildi

Fakültemizde Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Hayati Yılmaz tarafından “Peygamberlik ve Sünnet İlişkisi” konulu 2019-2019 Öğretim Yılı Açılış Dersi gerçekleştirildi.

Fakültemiz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen açılış dersine Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Osman Güman, bazı öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Doç. Dr. Hayati Yılmaz, konuşmasının başında yeni eğitim-öğretim yılının hayırlar getirmesini diledi. “Peygamberlik ve Sünnet İlişkisi” konusunun, ülkemizde son zamanlarda tartışılan meseleler arasında yer aldığını belirten Doç. Dr. Yılmaz, sünnet ve hadise dair tavır ve yaklaşımlarımızın belirginleşmesinde peygamberlik algısının önemli bir yer tuttuğunu ifade etti. Bu bağlamda “nebi” ve “resül” kavramları hakkında bilgi veren Yılmaz, Hz. Peygamberin sünnetinin bağlayıcılığının reddedilmesinin ilk olarak İngiliz hakimiyeti altındaki Hint Alt Kıtası’nda başladığına dikkat çektikten sonra sünnetin bağlayıcılığına dair en büyük delilinin Kur’an-ı Kerîm olduğunu söyledi. Yılmaz, konuşmasında Hz. Peygamber ve onun sünnetine bağlılığın önemini gösteren ayetlerden örnekler sunarak bu ayetler hakkında açıklamalarda bulundu. Hadisin bizi sünnete, sünnetin ise peygambere götüreceğini vurgulayan Yılmaz, katılımcılar tarafından kendisine yöneltilen soruları yanıtladıktan sonra sözlerini tamamladı.

Açılış dersi, Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın Doç. Dr. Hayati Yılmaz’a hediye takdimiyle sona erdi.

Fotoğraflar