Sakarya İlahiyat Öğrencileri Bir Kez Daha Ürdün’de

SAKARYA İLAHİYAT ÖĞRENCİLERİ BİR KEZ DAHA ÜRDÜN’DE

SAÜ İlahiyat Fakültesi Öğrencileri Arapça Yaz Kursuna Katılmak İçin Ürdün’e Gitti İlahiyat Fakültesinden bir grup öğrenci SAÜ İlahiyat Fakültesi Vakfı tarafından organize edilen Arapça Yaz kursuna katılmak amacıyla 3 Ağustos 2014 Pazar günü Ürdün Havayollarına ait tarifeli seferle Ürdün’e gittiler. Başkent Amman’da Kulliyyetu’l-Muctemai’l-‘Arabî Dil Merkezi tarafından yapılacak olan kurs 6 hafta sürecek. Günde dört saat ve haftada beş gün olarak gerçekleşecek kurs süresince Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Arapça Hazırlık Sınıfını bitirmiş olan öğrenciler pratik konuşmalarını geliştirme imkanı bulacaklar. Kurs çerçevesinde öğrencilerin Ürdün’ün Petra, Akabe, Ceraş, Vadi’r-ram, Aclun, el-Bahru’l-Meyyit, Kerek gibi tarihi ve turistik mekanlarına geziler düzenlemeleri ayrıca başta Ürdün Üniversitesi olmak üzere Ürdün’ün önde gelen yüksek öğretim kurumlarını ziyaret etmeleri de öngörülüyor. Koordinasyonu SAÜ İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagatı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı tarafından sağlanan Ürdün Arapça Yaz Kursuna katılmak üzere giden ve Sakarya dışındaki bazı ilahiyat fakültelerinden öğrencilerin de bulunduğu 68 kişilik öğrenci kafilesine İlahiyat Fakültesi öğretim elemanlarından Okt. Halil Uysal başkanlık ediyor. Kafilenin 14 Eylül 2014 tarihinde Türkiye’ye dönüş yapması planlanıyor.