Ana Sayfa
Duyurular
Fîhi Mâ Fih Konya'da

Fîhi Mâ Fih Konya'da


Fakültemiz öğrenci gruplarından Fîhi Mâ Fih Öğrenci Topluluğu, Fakülte öğrencilerine yönelik düzenlediği Konya gezisi ile dolu dolu bir gün geçirdi. 3 Mayıs'ta Akşehir Hasan Paşa İmaret Camisi'nde kılınan sabah namazıyla geziye "Bismillah" denildi. Akabinde Nasreddin Hoca'nın Türbesi ziyaret edildi, geziye katılanlar Gülmece parkında Nasreddin Hocanın fıkralarıyla hem düşündü hem de keyifli vakit geçirdi.

Konya merkezde ilk durak Selçuklunun muhteşem eserlerinden biri olan İnce Minareli Medrese oldu.  Daha sonra eski ismi “Dede Bahçesi” olan şimdilerde Kültür Park denilen yerdeki manzara görenleri büyüledi. Hacıveyiszâde Camii, Beşarebey Mescidi ve Taç-ül Vezir, Karatay Müzesi, Ali Gav Medresesi, Kadıizzettin Medresesi, Gühertaş Medresesi,  Celalettin Karatay Türbesi, Alaaddin Camii ve tepesi, II. Kılıçarslan Türbesi, İplikçi Camii, Şems ile Mevlana hazretlerinin buluştuğu yer (Meracel Bahreyn), Mevlana’nın  Türbesi, Selimiye Camii, Yavuz Sultan Selim’in yaptırdığı çeşmelerden biri, Şems Camii ve Türbesi, İshak Paşa Türbesi, Osmanlıda davaların görüldüğü mahkeme salonu, eskiden darulhuffaz olarak bilinen bina, Şerafeddinin Camii, Aziziye Camii, Evliya çelebi Camii, Meram… ve diğer ecdadımızdan kalan yerleri gezerken bir yandan rehberden bu mekanlar hakkında bilgi alındı, bir yandan da Konya'nın neden başkent olarak seçildiği bir kez daha anlamlanmış oldu. Konya'ya gitmişken Etli Ekmek, Mevlana Pidesi yenilmeden dönmek olmayacağından bu lezzetleri de es geçmeyen arkadaşlarımız  Konya şekeri, Konya sarması ve Konya'yı hatırlatan küçük hediyeler de almayı ihmal etmedi.

Güzel havası, bol güneşi ve yeşiliyle Konya geziye katılanlarda unutulmaz izler bıraktı. Sakarya'ya dönüşten önce Sema gösterisine de katılan arkadaşlarımız, Semazen başı Sami Küçük Bey ile de tanışarak geceyi güzel bir şekilde kapatmış oldu. Katılımcı arkadaşlar geziden çok memnun kalırken SAÜ Fîhi Mâ Fih Öğrenci Topluluğu'na, bilhassa gezide organizatörlük yapan Topluluk başkanı Tuğba YILDIRIM'a teşekkürlerini ilettiler.  


Fotoğraflar