Ana Sayfa
Duyurular
Fakültemiz Öğrencileri Yurt Dışı Deneyimlerini Anlattılar
Fakültemiz Öğrencileri Yurt Dışı Deneyimlerini Anlattılar

Fakültemiz Öğrencileri Yurt Dışı Deneyimlerini Anlattılar

Fakültemizde, Arapça Dil Topluluğu Öğrenci Topluluğunun (Multekâ lugati’d-dâd) katkılarıyla, yurt dışı değişim programlarına katılan öğrencilerin izlenimlerini aktardıkları “Meşrıkten Mağribe Öğrenci Seferleri” başlıklı bir panel düzenlendi.

Panele Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, bazı öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşması, Prof. Dr. Ahmet Bostancı tarafından yapıldı. Prof. Dr. Bostancı, konuşmasında yurt dışı tecrübesinin önemine dikkat çekti ve Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin İlahiyat Fakülteleri arasında öğrenci değişim programları kapsamında yurt dışına en fazla öğrenci gönderen ikinci fakülte olduğunu belirtti. Prof. Bostancı, Malezya, Ürdün, Katar, Fas, Almanya, İngiltere gibi ülkelere öğrenci gönderdiklerini önümüzdeki yıl buna Filistin’in ekleneceğini yakın bir gelecekte de Umman ve Tunus’a da öğrenci göndermeyi hedeflediklerini ifade etti. Bostancı, panelistlere teşekkürlerini ilettikten sonra “Yaptıkları sunumların bize ve kişisel gelişimleri açısından öğrencilerimize önemli katkı sağlayacağına inanıyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Panelin moderatörlüğünü yapan Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Şirin de, “Yurt dışı tecrübesinin hem ümmet hem birey olarak bizlere önemli artıları bulunmakta, fakülte olarak çok sayıda ülkeye öğrenci gönderiyor olmaktan dolayı gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Panelde yurt dışı değişim programlarına katılan öğrencilerden Hicran Demir, Ürdün; Naciye Sidal, Malezya; Rümeysa Rana Arkan, Almanya ve Harun Çaltıkoğlu, Katar ile ilgili izlenimlerini slaytlar eşliğinde aktardı. Ardından halen değişim programları kapsamında yurt dışında bulunan Züleyha Bayat ve Merve Akbulut’un Fas ve Şefika Kapusuz’un Almanya izlenimlerini aktardıkları videolar izlendi. Daha sonra dinleyiciler tarafından merak edilen hususlar panelistler tarafından cevaplandırıldı.

Program, Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın Dr. Öğr. Üyesi Şükrü Şirin, Arapça Dil Grubu Öğrenci Topluluğu Başkanı Elif Arslan ve panelistlere hediye takdiminin ardından sona erdi.