Ana Sayfa
Duyurular
Şeb-İ Arus Etkinlikleri-Iı” Programı Düzenlendi..

Şeb-i Arus Etkinlikleri-II” Programı Düzenlendi..


Çarşamba Konferansları kapsamında 18 Aralık 2013 tarihinde, İlahiyat Fakültesi ve Fîhî Mâ Fih Öğrenci Topluluğu tarafından organize edilen “Şeb-i Arus Etkinlikleri II” programı düzenlendi.

Programın başında bir konuşma yapan Dekanımız Prof. Dr. H. Mehmet GÜNAY, Çarşamba Konferanslarının önemine değinerek, bu tür çalışmaların devam etmesinin önemli olduğuna vurgu yaparak, aslında bir geleneği oluşturmanın ve devam ettirmenin çok zor olduğunu, göreve gelmeden önce Çarşamba Konferanslarının başladığını, kendilerinin de başlamış olan bu geleneği devam ettirmek için her türlü desteği verdiklerini belirterek organizasyonda emeği geçen öğrenci topluluğuna teşekkür etti.

Dekanımızın konuşmasını takiben program, Sakarya Tasavvuf Musiki Derneği’nin musiki dinletisi ile devam etti. Musiki, Hz. Mevlânâ’nın “Gel ne olursan ol yine gel” sözünün bestesi ile başlayıp ardından klasik tasavvuf musikisi eserlerinin okunması ile sona erdi.

Programın son bölümünde ise Sadık YALSIZUÇANLAR, “Hz. Mevlânâ” başlıklı bir konferans verdi. Yalsızuçanlar, konuşmasına Mustafa KARA’dan “ O asırda yani Mevlânâ’nın yaşadığı dönemde Allah’ın celal sıfatının tecellisinden -ki bu Moğol İstilasıdır- cemal sıfatının dört tecellisi çıkmıştır. Bunlar; Muhyiddin İbn Arabî, Mevlânâ Celaleddin Rûmî, Hacı Bektaşı Veli ve Yunus Emre’dir.” şeklinde yaptığı alıntıyla giriş yaptı. Seyr-u sülûkünü tamamladıktan sonra Şems-i Tebrizi ile karşılaşan Hz. Mevlânâ’nın bundan sonra ruh macerasında ve aşkta gittikçe derinleştiğini söyleyen Yalsızuçanlar, bizim normal bir gözle bakıp bu aşkı anlamamızın mümkün olmadığını belirtti. Bu bağlamda o, Mevlânâ’nın hocası Şems’le karşılaşmasından sonra yazdığı Divân-ı Kebir’i kavs-ı urûc (yükseliş eğrisi) ve Mesnevi’yi de kavs-ı nüzûl (iniş eğrisi) olarak nitelendirdi. Konuşmasının devamında Mevlânâ’nın “Bugün Ahmet benim, ama dünkü Ahmet değil. Bugün anka benim, ama yemle beslenen kuşcağız değil.” şeklinde başlayan şiirinin tahlilini yapan Yalsızuçanlar, yine ondan bazı beyitler okuyarak konuşmasını bitirdi.

Program, Dekanımız Prof. GÜNAY’ın kendilerine hediye takdim etmesinin ardından sona erdi. Yalsızuçanlar, konferansın ardından kitaplarını imzaladı.

Fotoğraflar