Arş. Gör. Feyza Doğruyol "ıv. Uluslararası Dini Araştırmalar ve Küresel Barış Sempozyumu"na Katıldı.
Arş. Gör. Feyza Doğruyol

Arş. Gör. Feyza Doğruyol "IV. Uluslararası Dini Araştırmalar ve Küresel Barış Sempozyumu"na katıldı.

Fakültemiz İslam Mezhepleri Tarihi öğretim elemanlarımızdan Arş. Gör. Feyza DOĞRUYOL, TİMAV ve Ahmet Yesevi Üniversitesi işbirliği ile Kazakistan’ın Türkistan kentinde düzenlenen IV. Uluslararası Dini Araştırmalar ve Küresel Barış Sempozyumu’na katıldı. Doğruyol, Ahmet Yesevi Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda “Amerika’da Müslüman Zenci Bir Lider: Warith Deen Muhammed ve Bir Hareketin Dönüşüm Hikayesi” başlıklı bildirisini sundu. 3 gün süren sempozyumda Türkiye ve çeşitli ülkelerden katılan 59 akademisyen 16 ayrı oturumda “Doğu-Batı medeniyetlerinin inşasında tarih, kültür, sanat, felsefe ve din” teması altında bildirilerini sundular. Sempozyum, kapanış oturumunun ardından Hoca Ahmet Yesevi Türbesi ve Arslan Baba Türbesi ziyaretlerinden sonra sona erdi.