Uluslararası İslam Düşüncesi Enstitüsü’nden Fakültemize Ziyaret

Uluslararası İslam Düşüncesi Enstitüsü’nden (IIIT) Dr. Anas Al-Shaikh Ali Başkanlığında bir heyet Fakültemizi ziyaret etti. Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın hazır bulunduğu ziyarette Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. H. Mehmet Günay, Hadis Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hayati Yılmaz ve Hadis Ana Bilim Dalı hocalarının da katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi. Gerçekleşen toplantıda hadis alanında yapılacak ortak sempozyum ele alındı. Sempozyumun 2018 yılı sonunda veya 2019 yılı başında uluslararası katılımla düzenlenmesi hususunda görüş birliğine varıldı.

Merkezi Amerika’da olan ve Türkiye dışında Ürdün, Mısır, Fas gibi ülkelerde de şubeleri bulunan Uluslararası İslam Düşüncesi Enstitüsü (IIIT), temelleri Filistin asıllı ilim adamı Prof. Dr. İsmail Raji al-Faruqi tarafından atılan “Bilginin İslamileştirilmesi” düşüncesi alanında yaptığı çalışmalarla tanınmaktadır. IIIT Türkiye’deki bazı üniversiteler ile de ortak çalıştaylar ve sempozyumlar düzenlemektedir.