Formasyon Derslerine Dair Açıklama Son Sınıf ve İkinci Sınıflar

Formasyon Derslerine Dair Açıklama -Son Sınıf ve İkinci Sınıflar

İkinci dönem derse yazılma döneminin başlamasıyla birlikte bazı öğrencilerimiz, mezuniyet için gerekli olan 240 AKTS’ye formasyon derslerinin dahil olup olmadığını, formasyon dersleri haricinde kaç bölüm seçmeli dersi seçmeleri gerektiğini sormaktadır. YÖK tarafından ilk dönemde yapılan son düzenlemeye göre; almayı tercih eden öğrenciler için formasyon dersleri ortalamaya katılacak, ama 240 AKTS’ye dahil edilmeyecektir. Yani bir öğrenci mezun olabilmek için formasyon dersleri haricinde 240 AKTS’yi tamamlamakla yükümlüdür. Bundan dolayı 240’a tamamlamak için AKTS eksiği olan öğrencilerimizin formasyon dersleri haricinde 5 (beş) bölüm seçmeli dersi seçmesi gerekmektedir. Önceki dönemlerde üst sınıflardan ders aldıkları veya fazladan ders seçtikleri için AKTS fazlası olan öğrencilerimizin ise 240'a tamamlamak için ihtiyaç duydukları kadar ders seçmeleri yeterli olacaktır.

Öte yandan 2. sınıftaki (4. yarıyıl) öğrencilerimizin de formasyon dersleri bu dönem itibariyle başlamış olup, bu öğrencilerimizin Eğitim Bilimine Giriş dersini seçmeleri gerekmektedir.