Ana Sayfa
Duyurular
Fatma Barbarosoğlu: "toplumsal Duyarlılıklarımızı Kaybediyoruz"
Fatma Barbarosoğlu:

Fatma Barbarosoğlu: "Toplumsal Duyarlılıklarımızı Kaybediyoruz"

Fakültemiz tarafından düzenlenen “Sanal Cumhuriyetin Yalnız Vatandaşları” konulu konferans Fatma Barbarosoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti.

SAU Hukuk Fakültesi Sebahattin Zaim konferans salonunda gerçekleşen programın açılış konuşmasında Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, konferansın İlahiyat Fakültesi’nin Esentepe kampüsünde düzenlediği ilk etkinlik olduğunu belirterek Barbarosoğlu ve katılımcılara teşekkürlerini iletti.

Barbarosoğlu, konuşmasında “tarım toplumu”, “modern toplum” ve içinde bulunduğumuz “ağ toplumu” hakkında karşılaştırmalı olarak bilgi verdi. Çağımızda insanların kendi kimliklerinin dışında bir de sanal kimliklerinin oluştuğunu belirten Barbarosoğlu, bu sanal kimliklerin insanların kadınlık, erkeklik rolleri ile aile ve toplumdaki rollerini değiştirdiğini ifade etti.

Barbarosoğlu, insan ve toplumların sanal ağlarla birlikte duyarlıklarının, değer anlayışlarının değiştiğini ve günümüzde artık bu insanlar muhatap alınarak çözümler üretilmesinin gerekli olduğunu vurguladı.

Ayrıca Barbarosoğlu, insanın kendisine yabancılaştığı, toplumun kodlarının değiştiği ve kültürel olarak insanların birbirine yaklaştığı bu çağda İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin Sosyoloji, Psikoloji ve Felsefeye ihtiyaçlarının daha da arttığını ifade ederek bu alanların İlahiyat Fakülteleri için önemine dikkat çekti.

Program Rektörümüz Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ın eşi Nadire Elmas’ın Barbarosoğlu’na hediye takdimi ile sona erdi.

 

Fotoğraflar