Ana Sayfa
Duyurular
Fakültemizde Mevlana Değişim Programı Hareketliliği

Fakültemizde Mevlana Değişim Programı Hareketliliği

Fakültemiz öğrencileri Mevlana Değişim Programı kapsamında Ürdün’e gittiler.

Fakültemiz öğrencileri Hicran Demir, Hatice Kübra Yaman, Nurgül Batur ve Esma Dalmış ile Araştırma Görevlisi Fatma Hayrunnisa Çil, Yermuk Üniversitesinde; Hanife Karakaş ve Şirvan Kaplan, Al Albayt Üniversitesinde; Mehmet Safa Cevahir, Muhammed Demirci ve Sena Sarıtoprak Zerqa Üniversitesinde; Haluk Karakoç ve Abdülmelik Altun da Ceraş Üniversitesinde öğrenim görecekler.

İlahiyat öğrencileri son iki yılda Ürdün’de Zerqa Üniversitesinde öğrenim görmüşlerdi. Yapılan yeni anlaşmalarla Yermuk, Al Albayt ve Ceraş Üniversiteleri de SAÜ İlahiyat Fakültesinden Mevlana Değişim Programı kapsamında öğrenci kabulüne başlamış oldu.

Fakültemiz öğrencilerinin 2017-2018 öğretim yılında Mevlana Değişim Programı kapsamındaki hareketlilikleri Ürdün ile sınırlı değil. Bahar döneminde bir grup öğrencinin de Malezya Malaya ve Uluslararası İslam Üniversiteleri ile Katar Üniversitesine gitmesi planlanıyor. Ayrıca Malezya’dan öğrencilerin de Bahar döneminde İlahiyat Fakültesine gelmeleri bekleniyor.

Öğrencilerinin yurtdışı yükseköğretim kurumlarında belirli bir süre öğrenim görmelerinden büyük bir memnuniyet duyduklarını ve bunun öğrencilerin akademik gelişimlerine ve yabancı dillerine önemli katkılar sağlayacağına inandıklarını ifade eden Dekanımız ve Sakarya Üniversitesi Mevlana Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Bostancı, SAÜ İlahiyat Fakültesi Vakfı’nın da Mevlana Değişim Programı Kapsamında yurtdışına giden öğrencilere destek sağladığını söyledi.

 

Fotoğraflar