Son Sınıf Öğrencilerimize Pedagojik Formasyon Derslerine Dair Bilgilendirme

SON SINIF ÖĞRENCİLERİMİZE PEDAGOJİK FORMASYON DERSLERİNE DAİR BİLGİLENDİRME

Yüksek Öğretim Kurulunun 02.10.2017 tarih ve 75850160-104.01.07.01 690 sayılı kararı ile, İlahiyat Fakültelerinde Pedagojik Formasyon Derslerinin zorunlu dersler statüsünden çıkarılarak seçmeli dersler statüsüne alınması onaylanmıştır. Bu karar doğrultusunda, dört yıl toplamında 150 kredi (240 AKTS) toplayan öğrenciler ilahiyat diploması almaya hak kazanacak; pedagojik formasyon talep eden öğrenciler buna ilave olarak toplam 25 krediden ibaret olan formasyon derslerini de ayrıca alarak 150+25=175 kredi ile ilahiyat diploması alacaklar ve diplomalarının arkasına “Pedagojik formasyon derslerini almıştır” ibaresi yazılacaktır.

Bu yeni düzenleme gereğince pedagojik formasyon derslerini almaksızın sadece ilahiyat fakültesi diploması almak isteyen son sınıf öğrencilerimiz, formasyon derslerinden kayıtlarını sildirebilirler. Bu durumdaki öğrencilerimizin mezuniyet kredilerini tamamlayabilmeleri açısından sildikleri derslerin yerine mevcut açılmış seçmeli derslerden 2 tane seçmeli ders almaları gerekmektedir. Bu işlemler için aşağıda yer alan örnek dilekçeyi doldurarak 12 Ekim 2017 Perşembe günü mesai saati bitimine kadar Dekan Sekreteri Sultan Yıldız’a (3 kat 304 nolu oda) teslim etmeleri gerekmektedir.

Son sınf öğrencilerimize önemle duyurulur.