2. Sınıftaki Öğrencilerimizin Dikkatine

2. SINIFTAKİ ÖĞRENCİLERİMİZİN DİKKATİNE

Pedagojik Formasyon Derslerinin lisans ders planına konulması sebebiyle yapılan değişiklikler çerçevesinde; geçen yılın ders planında 1. sınıfta yer alan Siyer, İslam Tarihi ve Fıkıh I dersleri, İslam Tarihi I, İslam Tarihi II ve Fıkıh I Adlarıyla 2. sınıf programına alınmıştır. 1. sınıfta bu dersi alıp da başarılı olan öğrencilerimiz bu derslerden muaf sayılacak, başarısız olanlar ise yeniden alacaklardır. Yapılan bu değişiklik 2. sınıf öğrencilerimizde AKTS azalmasına yol açmıştır. Öğrencilerimizin mezuniyette bir problem yaşamaması için, oluşan AKTS kaybını telafi etmek amacıyla 3. sınıf seçmeli derslerinden ikisi (1. Türk Tasavvuf Kültürü, 2. Hz. Peygamber Döneminde Sosyal Hayat) zorunlu seçmeli olarak 2. Sınıf öğrencilerine tanımlanmıştır. Bu itibarla öğrencilerimizin sisteme bugün itibarıyla eklenen bu iki dersi de seçerek kayıtlarını yenilemeleri önemle rica olunur.

Not: Kayıt yenilemekte sorun yaşayan veya yetiştiremeyen öğrencilerimiz gelecek hafta manuel olarak da kayıt yenileme imkanına sahiptirler. Öğrencilerimizin her hangi bir mağduriyet yaşamaması için gerekli düzenlemeler yapılacaktır.