Ana Sayfa
Duyurular
Pedagojik Formasyon Dersleriyle İlgili Sürece Dair Bilgilendirme

Pedagojik Formasyon Dersleriyle İlgili Sürece Dair Bilgilendirme

Yüksek Öğretim Kurulu, 23.6.2017 tarihli yazısı ile, İlahiyat Fakültelerine yeni başlayacak öğrenciler için pedagojik formasyon derslerinin fakülte dersleriyle birlikte alınabilmesine imkan tanıyan yeni bir ders programı yapılmasına izin vermiş ve yapılan programa YÖK’ten izin alınması şartını getirmiştir. Aynı yazıda istenirse hali hazırda hazırlık ve 1. sınıfta okuyan öğrenciler için de benzer bir uygulama yapılabileceği, yine bu programın da YÖK’ten onay alındıktan sonra uygulanabileceği ifade edilmiştir.

Yüksek Öğretim Kurulu, 19.7.2017 tarihli ikinci bir yazı ile de halen 3 ve 4. sınıflarda okuyan öğrencilerin de pedagojik formasyon derslerini alabilecekleri bir düzenlemeye imkan tanımış, önceki yazıda olduğu gibi programın uygulanabilmesi için YÖK tarafından onaylanması şartını getirmiştir.

Tüm öğrencilerinin pedagojik formasyon derslerini fakültede alabilmeleri düşüncesinde olan Fakültemiz her iki yazı doğrultusunda da gerekli adımları süratle atmıştır. Bu çerçevede, öğrencilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamaması için son sınıf öğrencileri de dahil bütün örgün ve ikinci öğretim öğrencilerimizin formasyon derslerini almalarına imkan tanıyacak ders programları yapılmış, Üniversite Senatosundan onay alınmış ve nihai onay için YÖK’e gönderilmiştir. Şu aşamada -tıpkı gerekli adımları atmış bulunan diğer bazı fakülteler gibi- YÖK onayı beklenmektedir.

Öğrencilerimize önemle duyurulur.