Ana Sayfa
Duyurular
Fakültemiz Öğrencilerinin Katar Arapça Yaz Kursu Sona Erdi
Fakültemiz Öğrencilerinin Katar Arapça Yaz Kursu Sona Erdi

Fakültemiz Öğrencilerinin Katar Arapça Yaz Kursu Sona Erdi

Katar Üniversitesinde düzenlenen yoğunlaştırılmış Arapça Yaz Kursuna katılan Fakültemiz öğrencileri yurda döndüler.

Sakarya Üniversitesi ve Katar Üniversitesi arasında imzalanmış olan Akademik İşbirliği protokolü çerçevesinde Katar Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Yabancılara Arapça Öğretim Merkezinde düzenlenen kursa İlahiyat Fakültesinden 20 öğrenci katıldı.

4 hafta süren kurs boyunca öğrencilere Arapça konuşma, okuma ve yazmaya yönelik dersler verildi. Öğrenciler ayrıca kaldıkları yurtlarda ikamet eden Arap öğrencilerle konuşarak pratik Arapçalarını geliştirme fırsatı buldular.

İlahiyat Fakültesi öğrencileri Katar’da kaldıkları süre boyunca Şeyh Faysal Müzesi, İslam Eserleri Müzesi, el-Cezire Kanalı, Souq Wakef, Katara gibi mekanları ziyaret ettiler ve Katar kültürü ile ilgili bilgiler edindiler.

Kurs sonunda öğrencilere sertifika verildi. 

Kursla ilgili düşüncelerini ifade eden İlahiyat Fakültesi öğrencileri, “Kurstan çok istifade ettik. Kursta görev alan hocalarımızın işlerinin ehli oldukları çok barizdi. Dersi nasıl aktaracaklarını gayet iyi biliyorlardı. Ders esnasında da teknolojik imkanlardan yararlanıp derste işleyeceğimiz konuları bizlere öyle sunuyorlardı. Konuşmaları gayet açık ve bizlerin rahatlıkla anlayabileceğimiz tarzdaydı. Ayrıca yaptığımız gezilerle ve ziyaretlerle Katar kültürünü yakından tanıma imkanı bulduk.” diyerek kendilerine böyle bir imkan verilmesinden dolayı SAÜ ve Katar Üniversitesi yetkililerine teşekkür ettiler. 

Fotoğraflar