Prof. Dr. Omar Hamdan Tarafından “şia ve Ehl-İ Sünnet’e Göre Muaviye” Konulu Bir Seminer Verildi
Prof. Dr. Omar Hamdan Tarafından “Şia ve Ehl-i Sünnet’e Göre Muaviye” Konulu Bir Seminer Verildi

Tübingen Üniversitesi İslam İlahiyatı Merkezi Prof. Dr. Omar Hamdan 17 Mart 2016 Perşembe günü Fakültemiz Toplantı Salonu’nda “Şia ve Ehl-i Sünnet’e Göre Muaviye” başlıklı bir seminer verdi. Konferans İlahiyat Fakültesi hocalarının katılımıyla gerçekleşti.

Prof. Dr. Omer Hamdan sahabeden Muaviye ile ilgili zikredilen ve Muaviye’yi zemmeden iki hadis hakkında bazı değerlendirmelerde bulundu.  Bu iki hadisin farklı metinlerini ayrı ayrı zikredip aralarındaki farkları dile getiren Prof. Hamdan, bu iki hadisin Ehl-i sünnet ve Şia tarafından nasıl görüldüğünü ve mezheplerin kendi görüşlerine yönelik delillerini aktararak bunlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.