Konferans "kur’an’da Nesih Problemi"
Konferans

Konferans "Kur’an’da Nesih Problemi"

Çarşamba Konferansları kapsamında 16 Mart Çarşamba günü Tübingen Üniversitesi İslam İlahiyatı Merkezi’nde Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. Omar Hamdan tarafından “Kur’an’da Nesih Problemi” adlı bir konferans verilecektir.

Not: Konferans'a dair ilgili dökümanlar ektedir.

Tarih & Saat: 16 Mart 2016 & 14:00

Yer: Hakkı Ekşi Konferans Salonu

Prof. Dr. Omar Hamdan

1963 yılında doğan Omar Hamdan 1981 yılında Tira Lisesi’nden, 1985 yılında Kudüs’teki Hebrew Üniversitesi’nden mezun oldu. Master Tezini 1988 yılında Hebrew Üniversitesi’nde Arap Dili ve Edebiyatı alanında, ikinci master tezini 1991 yılında Tübingen Üniversitesi Karşılaştırmalı Dini Araştırmalar alanında, doktorasını 1995 yılında Tübingen Üniversitesi’nde Arapça ve İslami İlimler alanında yaptı. Çeşitli dönemlerde Tübingen, Bonn ve Berlin Üniversitelerinde araştırmalarda bulundu. 1995-2012 yılları arasında Baka el-Ğarbiyye’de İslami Araştırmalar Koleji kütüphanesi müdürlüğü, Hayfa, Telaviv gibi üniversitelerde öğretim üyeliği ve son olarak Tübingen’de İslam İlahiyatı Merkezi müdürlüğü gibi görevlerde bulundu ve halen burada Profesör olarak görev yapmaktadır. Kur’an tefsiri, ulûmu’l-Kur’ân, hadis ve siyer edebiyatı, Arap dili tarihi, erken dönem İslam tarihi, kelam, karşılaştırmalı dini araştırmalar gibi konular ilgi alanlarını oluşturmakta olup bu konularda çeşitli, eserleri ve makaleleri bulunmaktadır.