230 Akts'nin 240'a Tamamlanması Şartı Hakkında

230 AKTS'nin 240'a Tamamlanması Şartı Hakkında

Bilindiği üzere Üniversitemizde intibak işlemleri nedeniyle bazı derslerin AKTS'si değiştiğinden bütün zorunlu ve seçimlik derslerini tamamlamasına rağmen bazı öğrencilerimizin AKTS açığı oluşmaktadır. Bu durumda yapılan kontrollerde tüm zorunlu ve seçimlik derslerini tamamlayan öğrencilerimize Senato kararıyla 10 AKTS' ye kadar ekleme yapılarak öğrencilerimiz mezun olmaktadır.

Ancak mezun olabilmek için öğrencilerimizin sau.edu.tr adresindeki EBS sistemi üzerinden giriş yıllarına göre tüm zorunlu ve seçmeli derslerini seçmesi ve başarılı olması gerekmektedir. Alması gereken seçimlik derslerinde eksiklik bulunması durumunda mezun olamamaktadır. Mezun olacak durumda olan öğrencilerimizin mağduriyet yaşamaması için bu konuya gerekli hassasiyeti göstermesi ve  dikkatli olması gerekmektedir.