Ana Sayfa
Duyurular
Ürdün Zerqa Üniversitesi Rektörü Fakültemizi Ziyaret Etti

Ürdün Zerqa Üniversitesi Rektörü Fakültemizi Ziyaret Etti

Sakarya Üniversitesi ile İslamî Bankacılık alanında ortak program anlaşmasını imzalamak ve Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansına Kongresinde konuşma yapmak üzere Sakarya Üniversitesine gelen Ürdün Zerqa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmûd el-Vâdî Fakültemizi ziyaret etti.

Fakülte dekanlığında öğretim üyeleri ile bir araya gelen rektör el-Vâdî’ye, dekanımız Prof. Dr. H. Mehmet Günay tarafından fakültenin yapısı ve akademik faaliyetleri hakkında bilgi verildi. Konuşmasında, güz döneminde Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden altı öğrencinin Mevlana Değişim Programı kapsamında Zerqa Üniversitesinde öğrenim görmekte olduğunu hatırlatan Prof. Günay, konuk rektörün ziyaretinin iki üniversite arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

Zerqa Üniversitesi Rektörü Prof. el-Vâdî de Sakarya Üniversitesini ve İlahiyat Fakültesini ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti belirtti ve Türkiye’nin en gelişmiş üniversitelerinden birisi olan Sakarya Üniversitesi ile akademik işbirliklerini geliştirmeye büyük önem verdiklerini ifade etti.  

SAÜ Mevlana Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın da hazır bulunduğu görüşme sonunda dekan Prof. Dr. H. Mehmet Günay tarafından konuk rektöre plaket takdim edildi. Prof. el-Vâdî ardından başta kütüphane olmak üzere fakültenin çeşitli birimlerini ziyaret etti. Bu kapsamda fakülte öğrenci topluluklarından Arapça Dil Kulübünü (Multekâ lugati’d-dât) de ziyaret eden rektör kulüp faaliyetleri hakkında bilgi aldı ve Arapçanın geliştirilmesi için yapılan çalışmalardan duyduğu memnuniyeti ifade etti.