Ana Sayfa
Duyurular
İslam Medeniyetinin Kurucu Nesli Sahabe
İslam Medeniyetinin Kurucu Nesli Sahabe

İslam Medeniyetinin Kurucu Nesli Sahabe

"İslam Medeniyetinin Kurucu Nesli Sahabe" konulu tartışmalı ilmi toplantının ikincisi 25-26 Nisan 2015 tarihlerinde gerçekleşti. Fakültemiz ve İslami İlimler Araştırma Vakfı'nın ortaklaşa  düzenlendiği toplantı SAÜ İlahiyat Fakültesi Hakkı Ekşi Konferans Salonunda yapıldı. Alt başlığı "Sahabe ve Rivayet İlimleri" olan toplantıda sahabenin hadis ve siyer ilimlerindeki konumu hadis ve İslam tarihi akademisyenleri tarafından tebliğ ve müzakerelerle ele alındı.
Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’un da katıldığı ve başkanlığını Prof. Dr. Salih Tuğ'un yaptığı açılış oturumunda Sempozyum organizatörü Prof. Dr. Abdullah Aydınlı, Dekanımız H. Mehmet Günay, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas açılış konuşmalarını yaptıktan sonra Prof. Dr. Kemal Sandıkçı "Sahabe Kimliğinin Oluşumu"  konulu konferans verdi. İki gün boyunca "Sahabenin Adaleti", "Sahabe ve Hadis Rivayeti, “Sahabe ve Siyer Rivayetleri”,  “Sahabe Rivayetinin Bazı Meseleleri” ve “Bazı Sahabilerde Rivayet” konulu beş oturum gerçekleştirildi. Söz konusu oturumlarda on bir bildiri ve bunların müzakereleri yapıldı.
Sempozyumun sonunda Prof. Dr. H. Mehmet Günay başkanlığında Prof. Dr. Mahmut Kaya, Prof. Dr. Kemal Sandıkçı, Prof. Dr. Abdullah Aydınlı, Prof. Dr. Enbiya Yıldırım ve Prof. Dr. Kasım Şulul’un katıldığı bir değerlendirme oturumu yapıldı. Bu oturumda toplantı ile ilgili değerlendirmelere ilaveten sahabe konusunun önemine dikkat çekilerek bu konunun daha pek çok yönüyle ele alınması gerektiği vurgusu yapıldı.  

Fotoğraflar