Ana Sayfa
Duyurular
Neden Osmanlıca?
Neden Osmanlıca?

Neden Osmanlıca?

Fakültemiz Geleneksel Çarşamba Konferansları kapsamında, 25 Mart 2015 tarihinde İlahiyat Fakültesi konferans salonunda “Neden Osmanlıca?” konulu bir panel düzenlenildi.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğrenci Temsilciliği'nin İnsan ve Medeniyet Öğrenci Topluluğu ile Hayrat Vakfı Sakarya Temsilciliğinin katkılarıyla düzenlenen programda, Okt.  Abdülmelik YANGIN’ın moderatörlüğünde, panelistler Arş. Gör. M. E. Cihangir BAĞDATLI ve Hayrat Vakfı Sakarya Temcilcisi Abdurrahman KEMALOĞLU bin yıllık tarihimizin eskimeyen yazısı olarak Osmanlıca’nın önemi, niçin öğrenilmesinin gerekli olduğuna dair önemli bilgiler naklettiler.

Hayrat Vakfı Sakarya Temsilcisi Abdurrahman KEMALOĞLU, Türkiye genelinde düzenledikleri Osmanlıca kurslarıyla ilgili bir sunum yaptı. Daha sonra Arş. Gör. M. E. Cihangir Bağdatlı,  panelin konusu olan “Neden Osmanlıca, Nasıl Osmanlıca?” vb. sorulara cevap niteliğinde bir sunum yaptı. Sunumların ardından konuşmacılar, konuyla ilgili olarak öğrencilerden gelen sorulara cevap verdiler. Program Dekan Yardımcımız Doç. Dr. Süleyman AKKUŞ’un teşekkür konuşması ve akabinde konuklara hediye takdimi ile sona erdi.

Fotoğraflar