Dedem Abdülhamîd Han

SAÜ İlahiyat Fakültesi Öğrenci Temsilicliği öncülüğünde Fihi Ma Fih Öğrenci Topluluğu, Mülteka Luğatud-dad Arapça Dil Kulübü, Mefkure Kulübü, İnsan ve Medeniyet Öğrenci Topluluğunun katkılarıyla onur konuğu Sultan İkinci Abdülhamid Han'ın 4. Kuşak Torunu Şehzade Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu'nun katılımıyla “Dedem Sultan Abdülhamid” konulu panel icra edildi
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, SAÜ İlahiyat Fakültesi öğrenci temsilcisi M.Fatih Kirenci'nin açılış konuşmasının ardından, Sultan Abdülhamid han'ın hayatıyla ilgili kısa bir sinevizyon gösterisiyle devam etti. Daha sonra gazeteci-yazar Faruk ATASOY'un moderatörlüğünü yaptığı ve onur konuğu Şehzade Abdülhamid Kayıhan OSMANOĞLU ile tarihçi yazar Şafak TUNÇ’un konuşmacı olduğu panelde, Abdülhamid Han'ın manevi kişiliğinden, siyasi dehası, panislamizm (islam birliği) politikaları, yaptığı zekice hamleleri, Osmanlı hanedanlarının şuan ki durumları, şehzadenin kişisel hayatından kesitler anlatıldı. Programa katılan Vali Vekili Erdoğan ÜLKER, onur konuğuna hediyelerini takdim etti. Programın sonunda da öğrenciler Kayıhan OSMANOĞLU ile fotoğraf çekinme imkânı buldu.