Ana Sayfa
Duyurular
Sakarya Üniversitesi Heyeti Ürdün’de
Sakarya Üniversitesi Heyeti Ürdün’de

Sakarya Üniversitesi Heyeti Ürdün’de

Sakarya Üniversitesinden bir heyet akademik işbirlikleri konusunda görüşmelerde bulunmak amacıyla Ürdün’e gitti. 

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Mehmet Günay ve İlahiyat Fakültesi Arap Dili ve Belagatı ABD Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı’dan oluşan heyet üç gün boyunca Ürdün’de değişik üniversitelerde görüşmelerde bulundu. 

Heyet ilk olarak 8 Şubat Pazar günü Zerqa Üniversitesini ziyaret etti. Rektör Prof. Dr. Mahmûd el-Vâdî başkanlığındaki üniversite heyeti ile yapılan görüşmelerde geçtiğimiz Ekim ayında iki üniversite arasında imzalan iş birliği protokolünün uygulama imkanları görüşüldü. Bu çerçevede iki üniversite arasında Mevlana değişim programı protokolü imzalandı. Rektör el-Vâdî yaptığı konulmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Sakarya Üniversitesi ile her konuda işbirliğini geliştirmek istediklerini ifade etti. Görüşme Rektör el-Vâdî’nin Sakarya Üniversitesi heyeti başkanı Prof. Dr. H. Mehmet Günay’a plaket vermesi ve heyet onuruna verilen öğle yemeği ile son buldu.

Sakarya Üniversitesi heyeti 9 Şubat Pazartesi günü iki üniversiteye daha ziyarette bulundu. İlk ziyaret Uluslararası İslamî İlimler Üniversitesine (Câmiatu'l-ulûm el-İslâmiyye el-âlemiyye) gerçekleştirildi. Rektör yardımcısı Dr. Talal el-Udvân tarafından üniversite hakkında birifing verilen heyet daha sonra iki üniversite arasındaki işbirliği imkanları konusunda rektör Prof. Dr. Nâsır el-Havâlide ile bir görüşme gerçekleştirdi. 

Günün ikinci ziyareti Uygulamalı Bilimler Üniversitesine (Câmiatu'l-ulûm et-tatbîkiyye) gerçekleştirildi. Ziyarette YÖK’e gönderdiği yazı ile başta Sakarya Üniversitesi olmak üzere Türkiye’den dört üniversite ile işbirliği yapmak istediklerini ifade eden rektör Prof. Dr. Mahfûz el-Cûde ile bir görüşme gerçekleştirildi. Rektör el-Cûde köklü bir üniversite olan Sakarya Üniversitesi ile işbirliği anlaşması imzalamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti. 

Heyet 10 Şubat Salı günü İrbid şehrine giderek Ürdün’ün köklü üniversitelerinden birisi olan Yermuk Üniversitesini ziyaret etti. İlk olarak Rektör Prof. Dr. Abdullah el-Mûsa’ya nezaket ziyaretinde bulunan heyet daha sonra Rektör yardımcısı Prof. Dr. Abdullah el-Cerrâh ile iki üniversite arasında imzalanması planlanan anlaşmanın detaylarını görüştü. 

Sakarya Üniversitesi heyeti Yermuk Üniversitesi ziyareti kapsamında Edebiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. Mahmûd Verdât ve Şeria Fakültesi dekanı Prof. Dr. Abdurraûf Harâbişe’yi fakültelerinde ziyaret ederek görüşmelerde bulundu.

Heyet Ürdün’de bulunduğu süre zarfında bazı dil eğitim merkezlerini de ziyaret ederek yetkililerden bilgiler aldı. 

Fotoğraflar