Ana Sayfa
Duyurular
D.i. B. Aile ve Dini Rehberlik Büroları
D.İ. B. Aile ve Dini Rehberlik Büroları

D.İ. B. Aile ve Dini Rehberlik Büroları

Fakültemiz tarafından düzenlenen Geleneksel Çarşamba Konferansları kapsamında D.İ.B. Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Şedide YILMAZ "Misyon ve Toplumsal Fonksiyonları Açısından Aile ve Dini Rehberlik Büroları" başlıklı verdi.

Aile hakkında dinî açıdan doğru bilgilendirilmenin sağlanması, aile yapısının korunmasına katkıda bulunmak ve  toplumun özellikle aile ve aile bireyleriyle ilgili dinî içerikli soru ve sorunlarına çözüm üretmek amacıyla “Aile ve dini rehberlik büroları”nın açıldığını ifade eden Yılmaz, toplumun dini hayatını doğru ve huzurlu bir şekilde yerine getirebilmesi için topluma hangi tür dini rehberlik hizmetlerinin sunulduğunu anlattı.

Daha sonra büroların il ve ilçelerde nasıl yapılandığını anlatan Yılmaz, bu bürolarda görev yapan ve dini yüksekokul mezunu olan personelin hizmet içi eğitim seminerleri de almaları sağlanarak ihtiyaçlara cevap verebilecek düzeye getirildiklerini belirtti. Bu görevliler,  büroya başvuran kişilerin hassasiyetlerine ve gizlilik esasına dikkat etmektedirler. Ayrıca bu kişilerin sorunları dikkatle incelenecek gerektiğinde psikolog, sosyal hizmet uzmanı, avukat gibi ilgili uzmanlara yönlendirilmesini sağlamaktadırlar.

Konuşmasının ardından Şedide YILMAZ’a SAÜ Fakültemiz Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Süleyman AKKUŞ tarafından hediye takdim edildi.

Fotoğraflar