Ana Sayfa
Duyurular
Sevgi Evleri Kardeşlik Projesi ve Sergisi
SEVGİ EVLERİ KARDEŞLİK PROJESİ VE SERGİSİ

SEVGİ EVLERİ KARDEŞLİK PROJESİ VE SERGİSİ

Fakültemiz mezunlarından Emine Gümüş hoca hanımın önderliğinde ve Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa AKÇAY hocanın destekleriyle Fakültemizden bir grup öğrenci tarafından gönüllü olarak 2011 yılında Sevgi Evleri Kardeşlik Projesi başlatıldı. Gönüllülük esasına dayanan bu proje kapsamında İlahiyat Fakültesi öğrencileri her hafta düzenli olarak Arifiye Sevgi Evleri'nde kalan çocukları ziyaret ettiler. Bağımsız olarak başlayan bu ziyaretler daha sonra Fakültemiz Fîhi Mâ Fîh Öğrenci Topluluğu bünyesinde yapılmaya devam etmiştir.

Bu projeden amaç Sevgi Evleri'nde kalan ve anne baba sevgisinden mahrum kalmış kardeş çocukların yalnızlığını paylaşmak, onları topluma kazandırmak ve İlahiyat Fakültesi’nde kazanılan teorik İlimleri harmanlayarak bu çocukların problemlerine çözümler üretmeye ve sıkıntılarına deva olmaya çalışmaktır. Projeyle ilgili olarak SAÜ Fîhi Mâ Fîh Öğrenci Topluluğu Akademik Başkanı Prof. Dr. Mustafa AKÇAY, “Parçalanmış ailelerin ve sevgiden mahrum bırakılmış bu çocukların topluma kazandırılması ve kendilerine özgüven sağlanması amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bazı kurumlarla birlikte çalışmaktaydı. Biz de İlahiyat Fakültesi olarak bu gayret ve çabalara katkıda bulunabilmek ve bu çocuklara bir fayda sağlayabilmek gayesiyle faaliyetlere başladık” şeklinde konuştu.

Bu amaç doğrultusunda 30 Nisan 2014 tarihinde Fîhi Mâ Fîh Öğrenci Topluluğu, Aile ve Sosyal Politikalar Sakarya İl Müdürlüğü ile işbirliği halinde İlahiyat Fakültesi’nde bir “Kutlu Doğum Programı” gerçekleştirdi. Ardından 10 Aralık 2014 Çarşamba günü ise "Sevgiden Hayata Yansıyanlar" adlı bir sergi gerçekleştirdi. Yapılan bu sergiyle Sevgi Evleri’nde kalan çocukların kendi yaptıkları eserlerin başında bizzat bulunarak emeğin, sabrın ve sanatın değerini yaşayarak görme fırsatını yakalamaları sağlandı.

Bu faaliyetler SAÜ İlahiyat Fakültesi’nde okuyan Reşide Ergin, Melike Elmas Atalay, Yeşim Güven ve Beyza Özel adlı öğrencilerin öncülüğünde devam etmekle birlikte bunların dışında bu projeye gönül veren on öğrenci daha bulunmaktadır.

Projeyi devam ettiren öğrencilerin temennisi ve duası bu hayırlı faaliyetin yalnızca Arifiye'deki Sevgi Evleriyle sınırlı kalmaması; diğer öğrencilerin desteği ve katılımıyla Sakarya da abla ve abi sevgisine ihtiyaç duyan tüm Sevgi ve Çocuk Evlerine yayılmasıdır.

Fotoğraflar