Öğretmen Olmak
ÖĞRETMEN OLMAK

Fakültemiz Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hülya TERZİOĞLU, 2 Aralık 2014 Salı günü İlahiyat Fakültesi Konferans salonunda “Öğretmen Olmak” başlıklı bir sunum yaptı.

Yaptığı sunumda öğretmenlikle ilgili tecrübelerini aktaran Yrd. Doç. Dr. Terzioğlu, üç başlık halinde konuyu ele aldı. Birincinde, öğretmenliğe başlandığında öğretmen adaylarını hangi öğrenci profillerinin beklediğini örnekle açıkladı. İkincinde, bir öğretmenin öğrencileriyle ilgili hedef belirlemelerinin önemi ve bu hedefleri nasıl belirleyecekleri üzerinde durdu. Hedef belirlerken okulun ilk, orta veya lise olması, öğrencilerin yapısı, öğrenci velilerinin durumu ve sosyo-kültürel niteliklerine dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Üçüncüsünde ise, nasıl bir yöntem izlenilmesi gerektiğini kendi uyguladığı bir metotu prototip olarak sunarak anlattı. Bu metoda göre müfredattan ayrı olarak ancak müfredatı desteklediği adalet, vefa ve hoşgörü gibi bazı temel değerler aylara göre ön plana çıkarılma ve öğrencilerin bunları pratikte uygulamaları teşvik edilmektedir. Böylece hem bu değerlerin daha iyi anlaşılması hem de öğrencilerin aktive edilmesi sağlanmış olmaktadır.