Ana Sayfa
Duyurular
Gazze: Bugünü ve Yarını
Gazze: Bugünü ve Yarını

Gazze: Bugünü ve Yarını

22 Ekim Çarşamba günü Saat 13:30'da Fakültemizde Geleneksel Çarşamba Konferansları kapsamında “Gazze:-Bugünü ve Yarını” konulu bir konferans düzenlendi.

Multeka Lugatu't-dat dil kulübü tarafından geçtiğimiz öğretim yılında düzenlenen Suriye programının ardından, İslam dünyasının bir diğer kanayan yarası Gazze ile ilgili yeni bir program tertip edildi. Konuşmacı olarak Gazze'den canlı bir tanık Sâdık eş-Şehîd ve eşi katıldı. Sâdık eş-Şehîd Gazze'nin dünya üzerindeki yerinden, yapılan işgalden, halkın durumundan slayt gösterisi ile bir sunum yaptı. Gazze'nin son sekiz yıldır İsrail'in işgalinin altında olduğundan ve Gazze'ye 3 kez saldırı yapıldığını dile getirdi. İlk işgalin 2008 yılında 22 gün süreyle sürdüğünü, ikincisinin 2012 yılında ve üçüncüsünün ise 2 ay önce olduğunu hatırlatan eş-Şehid, son işgalin en uzun ve en şiddetli işgal olduğunu, 51 gün sürdüğünü ve 2200 den fazla şehidin olduğunu belirtti. Slaytlar eşliğinde Gazze'den çekilmiş fotoğraflarla oradaki durumu bütün gerçekliğiyle ortaya koymaya çalıştı.

Sâdık eş-Şehîd, Gazze için dua edilmesi, anlatılanların bilmeyenlere de ulaştırılması ve İsrail mallarının boykot edilmesi gerektiğini ifade ederek konuşmasını tamamladı. Özellikle boykotun gerçek manada gerçekleşmesinin İsrail'in ekonomisine büyük zarar vereceğini söyledi. Son olarak, daima Gazze'nin yanında olduğundan dolayı Türkiye'ye teşekkürlerini sunarak,  bundan çok mutlu olduklarını dile getirdi. Ardından öğrencilerle soru cevap kısmı gerçekleşti. Hediye takdimi ve Multeka Lugatu't-dat grubunun tanıtım slaytı ile program sonlandı.

Fotoğraflar