Açılış Dersi

AÇILIŞ DERSİ

Fakültemiz, 15 Eylül 2014 Pazartesi günü Hakkı Ekşi Konferans salonunda 2014-2015 öğretim yılı açılış programı düzenledi. Açılış konuşması yapan Dekanımız Prof. Dr. H. Mehmet GÜNAY, fakültenin ders planlarında ve öğrenci sayısında meydana gelen değişiklikler hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra, yeni yılın hocalar ve öğrenciler için hayırlı, bereketli ve verimli olması temennileriyle konuşmasını sonlandırdı. Açılış konuşmasının ardından Fakültemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Atilla ARKAN “Türkiye’de Yüksek Din Öğretiminin Geleceği” başlıklı açılış dersini yaptı. Din, değişim, tarih ve eğitim kavramlarından hareketle din öğretiminin geleceğinin nasıl olması gerektiğini ortaya koymaya çalışan Prof. Arkan, öncelikli olarak farklı üç çeşit tarihle ilişki kurma biçiminin bulunduğunu ifade edip bunların dine yansımalarını ele aldı. Ardından da tarih boyunca meydana gelen değişimleri tarım toplumu, sanayi toplumu ve bilgi toplumu olmak üzere üç kategoride tasnif eden Arkan, her bir kategoride siyasî, sosyal, ekonomik ve teknoloji alanlarında görülen muazzam gelişmelerin din öğretimi üzerine büyük etki oluşturduğunu açıkladı. Daha sonra ise günümüzde din öğretiminin nasıl olması gerektiği sorununun, ancak içinde yaşadığımız bilgi toplumunun özellikleri göz önünde bulundurularak çözüme kavuşturulabileceğini vurguladı.
          Program Prof. Dr. H. Mehmet GÜNAY’ın Prof. ARKAN’a hediye takdim etmesiyle sona erdi.