Ana Sayfa
Duyurular
“oryantasyon ve Kariyer Planlama” Semineri Gerçekleştirildi
“Oryantasyon ve Kariyer Planlama” Semineri Gerçekleştirildi

“Oryantasyon ve Kariyer Planlama” Semineri Gerçekleştirildi

Fakültemiz 2024-2025 oryantasyon programı, Din Eğitimi ABD Arş. Gör. Yusuf Asım Söylemez tarafından “Oryantasyon ve Kariyer Planlama” başlığıyla hazırlık ve birinci sınıf öğrencilerine yönelik olarak 16 Ekim 2024 Çarşamba günü fakültemiz konferans salonunda gerçekleştirildi.

Program, fakültemizi tercih eden öğrencilerden Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)’nda en iyi sıralamaya sahip olan 10 öğrenciye verilen “Kitap Bursu” ile başladı. Öğrencilerimize hediyeleri; Dekanımız Prof. Dr. Hasan MEYDAN, Dekan yardımcılarımız Doç. Dr. Muhammet Ali Bağır, Dr. Öğretim Üyesi Kübra Cevherli ve programa katılım gösteren diğer kıymetli hocalarımız tarafından takdim edildi. Ödüllerin takdiminin akabinde Dekanımız Prof. Dr. Hasan MEYDAN öğrencilerimize yönelik selamlama konuşması gerçekleştirerek, fakültemizi yeni kazanan ve halihazırda birinci sınıfta öğrenimlerine devam eden öğrencilerimize; öğrenmeyi öğrenmenin öne çıktığı, farklı becerilerin elde edilmesinin kıymetli olduğu bu dönemde heybelerini olabildiğince zenginleştirmelerini, bunun için de ilahiyat fakültelerinin ve geniş akademik kadrosuyla Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesinin her türlü imkanları sunduğunu ifade etti. Programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Dekan Meydan, bu tarz programların ve çarşamba günleri fakültemizde mutat olarak düzenlenen diğer programların öğrencilerimize son derece faydalı olacağını belirterek sözlerini tamamladı.

Programın ikinci kısmında Din Eğitimi ABD. Arş. Gör. Yusuf Asım Söylemez tarafından öğrencilere yönelik fakülte tanıtımı ve gelecek planlaması konularını içeren konuşma gerçekleştirildi. İlahiyat fakültelerinin “Temel İslam Bilimleri, Felsefe ve Din Bilimleri, İslam Sanatları ve Tarihi” bölümleri ve bu bölümlerin altında yer alan anabilim dallarından bahseden Söylemez, öğrencilerin ilerleyen yıllarda görecekleri dersler hakkında temel bilgilere değindi. Fakülte mezunlarımızın iş imkanlarından bahsedilerek mezun öğrencilerin çalışabilecekleri kurum ve kuruluşlar ile bu süreçler için hangi hazırlıkları yapmaları gerektiği, hangi yetkinliklere sahip olmaları gerektiği öğrencilere anlatıldı.

Programın devamında öğrencilerin lisans hayatlarında araştırma süreçleri için kullanacakları dijital araçlar, lisans eğitimine uygun araştırmalarda akademik ve bilimsel çalışmalara ulaşmanın püf noktaları ve bilimsel nitelikteki bir bilgi ile internette başıboş dolaşıma giren bilgi arasındaki farklardan bahsedildi. Son olarak özellikle öğrencilerin daha başında oldukları lisans hayatları süresince ihtiyaç duyacakları akademik iletişim becerilerinden bahsedilerek akademisyenlerle, idari birimlerle veya kurum-kuruluşlarla iletişimde bilinmesi ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verildi.

Programın son bölümünde öğrencilerden gelen sorular cevaplandırıldı. Soru-cevap bölümünün ardından program sona erdi.

 

 

Fotoğraflar