Ana Sayfa
Duyurular
2023-2024 Öğretim Yılı Mezuniyet Törenimiz Yapıldı
2023-2024 Öğretim Yılı Mezuniyet Törenimiz Yapıldı

2023-2024 Öğretim Yılı Mezuniyet Törenimiz Yapıldı

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2023-2024 Öğretim Yılı mezuniyet töreni SAÜ Stadyumunda gerçekleştirildi. 

Törene, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih Altıntoprak, Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, Adapazarı Belediyesi Başkan Yardımcısı Hilmi Kızılcık, İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Şükrü Şirin ve Doç. Dr. Ahmet Numan Ünver, Bölüm Başkanları, öğretim üyeleri, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş da törene kutlama mesajı gönderdi. 

Sunuculuğunu İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden Salih Kütük ve Ayşe Erim’in yaptığı tören; saygı duruşu, İstiklal Marşı ve ardından İlahiyat Fakültesi Öğrencisi Enes Yusuf Altıntaş’ın Kur’an-ı Kerîm tilaveti ile başladı. Törenin açılış konuşmasını ise İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı yaptı. Mezuniyet törenlerinin kendilerinde sevinç ve hüznün harman olduğu değişik duygular yaşattığını kaydeden Dekan Bostancı, bu yıl da bu duygularla mezunlarını hayata uğurladıklarını söyledi. 2024 yılında, tören tarihi itibariyle örgün öğretimden 172 ve İLİTAM programından 74 mezun verdiklerini belirten Prof. Dr. Bostancı, tek ders sınavlarının ardından bu sayının daha da artacağını ifade etti. Dekan Bostancı, “Artık her biri değerli bir meslektaşımız olmuş bulunan kardeşlerimizin mezuniyetlerinin, kendileri, aileleri, ülkemiz ve tüm insanlık için hayırlar getirmesini diliyor, kendilerini ve yetişmelerinde çok önemli katkıları bulunan değerli ailelerini ve hocalarını canı gönülden tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. 

Konuşmasının devamında SAÜ İlahiyat Fakültesinin 32 yılı geride bıraktığını ve Türkiye’nin en köklü ilahiyat fakültelerinden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Bostancı, fakültelerinin 2022 yılında aldığı uluslararası akreditasyonla ilahiyat alanında ülkemizde ve İslam dünyasında bir ilki başardığını söyledi. Bu yıl fakültelerinin 27. dönem mezunlarını verdiğini kaydeden Dekanı Bostancı, mezun öğrencilere seslenerek “Dünya hayatına veda ederken yüksek sesle anlatacağım bir hikayem olacak mı?" sorusunu herkes kendine yöneltmeli diyor, bir yazarımız. Daha hayatlarının baharında olan genç kardeşlerim! İnşallah sizlerin çok güzel hikayeleriniz olacak. Bilginiz, kültürünüz ve her şeyden önemlisi edebinizle çok güzel hizmetler yapacaksınız. Buna inanıyoruz. Biz hocalarınız da bu güzel hikayelerin geçmişinde az veya çok yer almış olmaktan dolayı mutluluk duyacağız ve hamdedeceğiz” ifadelerini kullandı. Prof. Bostancı, “Mezuniyetlerinizin hayırlar getirmesini diliyor, Allah Teala iki cihanda yolunuzu açık, yüzünüzü ak etsin diyorum” diyerek sözlerini tamamladı. 

Törende ayrıca Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın gönderdiği tebrik mesajı okundu. Prof. Dr. Ali Erbaş mesajında “Yüce dinimiz İslam’ın hakikatleri ekseninde hayatı anlama ve anlamlandırma gayretiyle çağın gerçekliklerini yakinen takip ederek nitelikli ve donanımlı ilim insanlarının yetişmesine katkı sağlayan İlahiyat ve İslami İlimler Fakülteleri gençlerimiz için bir ilim ve irfan ve hikmet kapısı olduğu kadar milletimiz ve tüm insanlık için de değerli bir nimettir” ifadelerine yer verdi. Mezun olan öğrencileri tebrik eden ve sonraki hayatlarında başarılar dileyen Prof. Dr. Erbaş, tüm mesailerini gençlerin hizmetine sunan başta İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı olmak üzere, fakülte hocalarına ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. 

Programın devamında mezun öğrencilerin hatıra fotoğraflarının yer aldığı bir video izlendi ve ardından Sakarya Üniversitesi İlahiyat fakültesi 2023-2024 eğitim öğretim yılında örgün öğretim ve İLİTAM programından dereceye girin öğrencilerin isimleri açıklandı. Örgün öğretimde Muhammed Salih Yener birinci, Esra Dönmez ikinci, Rümeysa Çelebi üçüncüsü olurken; İLİTAM Programında ise Zülal Sert birinci, Züleyha Kurt ikinci, Hatice Dilmaç üçüncüsü oldu. 

Akabinde fakülteyi ikincilikle bitiren Esra Dönmez, mezunlar adına bir konuşma gerçekleştirerek şu sözlere yer verdi: “Sevgili arkadaşlarım; bizler, ilahiyat mezunu olurken sadece birer diploma almış olmuyor, aynı zamanda güzel ahlakı, adaleti, merhameti ve sabrı temsil eden bir misyonu da yüklenmiş oluyoruz. Bu nedenle değişen ve gelişen dünyaya milli kimliğimizi ve manevi değerlerimizi unutmadan ayak uydurabilen, geleceğe ışık tutabilen gençler olmalı ve bu minvalde İslam adına güzel nesiller yetiştirmek için çaba sarf etmeliyiz.”

Törende daha sonra, önce dereceye giren ve ardından da katılan tüm öğrencilere belgeleri takdim edildi.

Tören, Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın yaptığı mezuniyet duası, yemin ve kep atma merasiminin ardından sona erdi.