Ana Sayfa
Duyurular
Öğrencilerimiz Arapça Kursu İçin Ürdün’e Gitti
Öğrencilerimiz Arapça Kursu İçin Ürdün’e Gitti

Öğrencilerimiz Arapça Kursu İçin Ürdün’e Gitti

Bir grup öğrencimiz Arapça Yaz Kursuna katılmak amacıyla Ürdün’e gitti. 

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Vakfı tarafından organize edilen Arapça Yaz kursuna katılmak amacıyla Ürdün’e giden öğrencilerimiz, Fakültesimiz önünden Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı ve aileleri tarafından uğurlandı. 

Dekanımız ve İlahiyat Fakültesi Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Ürdün Arapça Yaz Kurslarının bu yıl on birincisinin düzenlendiğini söyledi. 2023-2024 Öğretim Yılında Arapça hazırlık sınıfında ilk 10 dereceyi alan öğrencilerin kurs ücretlerinin karşılandığını, diğer öğrencilere de hazırlıktaki derecelerine göre indirim sağlandığını ifade eden Prof. Bostancı, organizasyona en büyük maddi desteğin TDV Sakarya Şubesi tarafından verildiğini söyledi ve başta Sakarya İl Müftüsü ve TDV Sakarya Şube Başkanı Mehmet Aşık olmak üzere kursa katkı sağlayanlara teşekkür etti.

6 hafta süreyle Ürdün’de kalacak olan öğrencilerimiz, Başkent Amman’da Îvân Dil Enstitüsü tarafından düzenlenen Arapça kursuna katılacaklar. Haftada beş gün olarak gerçekleşecek kurs süresince Arapça Hazırlık Sınıfını bitirmiş olan öğrenciler hazırlık sınıfında öğrendiklerini uygulama ve bu sayede pratik Arapçalarını geliştirme imkânı bulacaklar. Kurs çerçevesinde öğrencilerin Ürdün’ün Akabe, Aclûn, Vâdî Ram ve el-Bahru’l-Meyyit gibi tarihi ve turistik mekânlarına düzenlenecek gezilere katılmaları, ayrıca Salt Türk Şehitliği ve Hicaz Demiryolu Amman İstasyonu gibi tarihimiz açısından önemli mekanları da ziyaret etmeleri planlanıyor.

Fakültemiz öğretim elemanlarından Arş. Gör. Esra Başak’ın başkanlık ettiği öğrenci kafilemizin 25 Ağustos’ta yurda dönmesi bekleniyor.

 

Fotoğraflar