Ana Sayfa
Duyurular
2023-2024 Öğretim Yılı Sonu Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı
2023-2024 Öğretim Yılı Sonu Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

2023-2024 Öğretim Yılı Sonu Akademik Kurul Toplantısı Yapıldı

Fakültemiz 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı sonu mutat Akademik Kurul Toplantısı 1 Temmuz Pazartesi günü İlahiyat Fakültesi Konferans Salonumuzda gerçekleştirildi. Toplantıya Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Dekan Yardımcılarımız Doç. Dr. Şükrü Şirin ve Doç. Dr. Ahmet Numan Ünver, bölüm başkanlarımız Prof. Dr. Süleyman Akkuş, Prof. Dr. Kemal Batak, ve Prof. Dr. Mehmet Memiş ile akademik personelimiz katıldı.

Konuşmasına toplantının hayırlı olması temennisiyle başlayan Dekan Prof. Dr. Ahmet Bostancı, sözlerine kalite ve akreditasyon çalışmaları, akademik, kültürel ve sosyal faaliyetler ve eğitim öğretim faaliyetleri gibi konular hakkında bilgiler vererek devam etti.

Konuşmasında kalite ve akreditasyon çalışmalarına değinen Prof. Dr. Ahmet Bostancı, SAÜ İlahiyat Fakültesi’nin Türkiye’de ve İslam dünyasında ilahiyat alanında uluslararası akreditasyon alan ilk fakülte olduğu gibi aynı zamanda ilk ara raporu hazırlayıp teslim eden fakülte de olduğunu dile getirdi. Kalite çalışmalarının ara verilmeksizin devam ettiğini dile getiren Prof. Dr. Bostancı, Kalite ve Akreditasyon Kurulu Başkanı Doç. Dr. Abdurrahman Hendek ve kurul üyelerine çalışmaları için teşekkür etti. 

2023-2024 öğretim yılında gerçekleştirilen akademik faaliyetler hakkında da bilgi veren ve istatistiki bilgileri paylaşan Prof. Dr. Ahmet Bostancı, akademik faaliyetler açısından her sene olduğu gibi son derece verimli bir öğretim yılı geçirildiğini dile getirdi. 2023-2024 öğretim yılındaki yurt dışı faaliyetlerinden de söz eden Prof. Bostancı, çok sayıda öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının değişim programları ve ikili anlaşmalar kapsamında Katar, Fas, Umman, Almanya, Avusturya gibi ülkelere gittiklerini söyledi.  

Fakülte Dergisinin başarısından söz eden ve “Web of Science 2023 dergi raporuna göre; Fakülte Dergimiz, din (religion) kategorisinde etki faktörüne (JIF) göre Türkiye’de en etkili 2. dergi olmuştur” bilgisini veren Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, SCImago University Rankings 2024 sonuçlarına İlahiyat Fakültesinin elde ettiği başarının da detaylarını anlattı. Prof. Dr. Ahmet Bostancı, öğretim yılında kadro alanları, Tübitak projesi kabul edilen hocaları ve Sakarya Üniversitesi Akademik Ödül Töreninde ödül alan öğretim üyelerini tebrik etti. Toplantıda ayrıca İlahiyat Fakültesi 2023-2024 Öğretim Yılı Öğretim Ödülleri ve Akademik teşvik Ödüllerini kazanan hocaların ödülleri bölüm başkanları tarafından takdim edildi.

Toplantıda Temel İslam Bilimleri Bölüm Başkanmızı Prof. Dr. Süleyman Akkuş, Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Kemal Batak ve İslam Tarihi ve Sanatları Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Mehmet Memiş de bölümleriyle alakalı değerlendirmelerde bulundular.

Doç. Dr. Abdurrahman Hendek tarafından ders kazanımlarının program çıktıları ve disipline özgü çıktılar ile eşleştirilmesi ve Arş. Gör. Halil İbrahim Yılmaz tarafından Q1 ve Q2 dergilerde yayın imkanları konularında bilgilendirme de yapılan toplantı, akademik personelimizin öneri ve görüşlerini ifade ettikleri dilek ve temenniler bölümünün ardından sona erdi.