Ana Sayfa
Duyurular
Fakültemizde Prof. Dr. Abdulvahit İmamoğlu Anıldı
Fakültemizde Prof. Dr. Abdulvahit İmamoğlu Anıldı

Fakültemizde Prof. Dr. Abdulvahit İmamoğlu Anıldı

Fakültemizde “Din Psikolojisine Adanmış Bir Ömür: Prof. Dr. Abdulvahit İmamoğlu” konulu bir panel düzenlendi.

Programa, Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şükrü Şirin, Bölüm Başkanları, öğretim üyeleri, öğrenciler ve merhum Prof. Dr. Abdulvahit İmamoğlu’nun ailesi ve yakınları katıldı.

Konferans Salonumuzda gerçekleşen programın sunuculuğunu, Arş. Gör. Semra Kaya Aitaouri yaptı. Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın oturum başkanı olduğu panelde, Prof. Dr. İmamoğlu’nu yakından tanıyan isimler olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Karaca, Fakültemiz Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Batak, Din Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mahmut Zengin ve Din Psikolojisi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Şentepe Lokmanoğlu konuşmacı olarak yer aldılar. 

Prof. Dr. Abdulvahit İmamoğlu’nun fotoğraflarının yer aldığı bir videonun izletilmesiyle başlayan panel, Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın konuşmasıyla devam etti.

Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, ikinci dönemin fakülteleri açısından bir yaprak dökümü dönemi olduğunu, 14 Ocak tarihinde Prof. Dr. Faruk Beşer ve 9 Nisan tarihinde Prof. Dr. Abdulvahit İmamoğlu olmak üzere iki kıymetli hocalarını rahmet-i rahmana tevdi ettiklerini ifade etti.  Konuşmasında “Kişi arkasından söylenen sözlerden ibarettir. Sen duyanlar için güzel bir söz olmaya çalış” mealindeki Arapça şiire yer veren Prof. Dr. Bostancı, Prof. Dr. İmamoğlu’nu tanıyanları vasıtasıyla ve güzel sözlerle anlatmaya çalışacaklarını belirterek, programın merhum için rahmet vesilesi olmasını diledi. Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Prof. Dr. İmamoğlu ile ilgili bazı hatıralarına yer verdikten sonra sözlerini tamamladı.

Panelistlerden ilk olarak söz alan Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Şentepe Lokmanoğlu, Prof. Dr. İmamoğlu’nun özgeçmişi hakkında bilgi verdi ve kendisi hakkındaki duygularını paylaştı. Daha sonra Prof. Dr. Faruk Karaca, Prof. Dr. Kemal Batak ve Prof. Dr. Mahmut Zengin sırasıyla söz olarak Prof. Dr. İmamoğlu’nun akademik ve insani yönü, kendilerine olan etkileri ve kendisiyle olan hatıraları hakkında bilgiler verdiler.

Panelistlerin konuşmalarının ardından Prof. Dr. İmamoğlu’nun kızı Ayşe Gökçe İmamoğlu, yeğeni Rümeysa Sancak, ilkokuldan itibaren arkadaşı alan Mustafa Kemal Sancakoğlu ve yeğeni Furkan Sancak söz alarak onun hakkındaki duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Program, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Şentepe Lokmanoğlu’nun Prof. Dr. İmamoğlu’nun annesine çiçek takdimi ve Dr. Öğretim Üyesi Abdullah Özcan’ın yaptığı duanın ardından sona erdi.

Panel aşağıdaki linkten tekrara izlenebilmektedir.

https://www.youtube.com/watch?v=hG80OzQYSrc

Fotoğraflar