"çağdaş Felsefede Geliştirilen Doğalcı Zihin Kuramlarının Etik ve Teolojik İçerimleri" Konulu Seminer

"Çağdaş Felsefede Geliştirilen Doğalcı Zihin Kuramlarının Etik ve Teolojik İçerimleri" Konulu Seminer

Fakültemiz Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Seminerlerinin yedincisinde Dr. Öğr. Üyesi Merve Koyuncu Albayrak, “Çağdaş Felsefede Geliştirilen Doğalcı Zihin Kuramlarının Etik ve Teolojik İçerimleri” başlıklı doktora sunumunu gerçekleştirdi.

Düzenlenen seminerde Dr. Öğr. Üyesi Merve Koyuncu Albayrak konuk edildi. Albayrak, Çukurova Üniversitesi’nde Prof. Dr. A. Münir Yıldırım ve Prof. Dr. A. Ayhan Çitil danışmanlığında 2022 yılında tamamladığı “Çağdaş Felsefede Geliştirilen Doğalcı Zihin Kuramlarının Etik ve Teolojik İçerimleri” başlıklı doktora tezinin konu seçimi hakkında bilgi verdikten sonra, çağdaş felsefede zihnin mahiyeti üzerinde yürütülen teorileri açıkladı. Bu bağlamda doğalcılık ve teizm ilişkisini ele aldıktan sonra Chomksyci anlamda doğalcılık teorisi geliştirerek doğalcılıktan kaynaklanan bazı sorunların aşılmasını hedeflediğini ifade etti. Sonrasında tezinin sonuçlarını katılımcılarla paylaştı ve katılımcılardan gelen bazı soruları yanıtladı. Bölüm ve bölüm dışı akademisyen ve öğrencilerin katılım gösterdiği seminer yaklaşık bir saat sürdü.