Ana Sayfa
Duyurular
İlahiyat Fakültesi Vakfının 2024 Yılı Mütevelli Heyet Toplantısı Yapıldı
İlahiyat Fakültesi Vakfının 2024 Yılı Mütevelli Heyet Toplantısı Yapıldı

İlahiyat Fakültesi Vakfının 2024 Yılı Mütevelli Heyet Toplantısı Yapıldı

Fakültemiz Vakfının 2024 yılı olağan Mütevelli Heyet Toplantısı yapıldı.

Adapazarı Müftülüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya, Dekanımız ve Vakıf Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Sakarya İl Müftüsü Mehmet Aşık, İlçe Müftüleri ve Fakültemiz öğretim üyeleri katıldı.

Divan başkanlığını Sakarya Müftüsü Mehmet Aşık’ın yaptığı toplantıda bir konuşma yapan Dekanımız ve Vakıf Başkanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, vakfın İlahiyat Fakültesi öğrencilerine sağladığı burs destekleri ve diğer çalışmaları ile İlahiyat Fakültesinin Vakıf tarafından da desteklenen yurt dışı faaliyetleri hakkında bilgi verdi. 2023-2024 Öğretim Yılı Güz Döneminde 5 öğrencilerinin Katar’da eğitim gördüğünü, Bahar Döneminde de halen 10 öğrencilerinin Umman’da, 8 öğrencilerinin de Fas’ta eğitimlerini sürdürdüğünü belirten Prof. Bostancı, geleneksel Arapça Yaz kurslarının 12.sinin de 14 Temmuz-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında Ürdün’de gerçekleştirilmesinin planlandığını belirtti. Prof. Bostancı, konuşmasının devamında Sakarya Müftülüğü ile iş birliği halinde İlahiyatla Eş Zamanlı Hafızlık Projesi, Türkiye Diyanet Vakfı ile iş birliği halinde İlahiyat Akademi Programı gibi önemli eğitim projeleri devam ettirdiklerini, 9-10 Şubat 2024 tarihlerinde Sakarya Müftülüğü ile müştereken "Depremin Yıldönümünde Din Hizmetleri: Teori ve Pratik” çalıştayını gerçekleştirdiklerini, ayrıca bazı konferans programlarını da beraber icra ettiklerini söyledi. 2023 yılındaki toplantının dilek ve temenniler kısmında dile getirilen ilçe müftülerinin düzenledikleri programlara İlahiyat Fakültesinin destek vermesi hususunun da Ferizli Müftülüğü’nün bazı programlarına fakülte öğretim üyelerinin konuşmacı olarak katılması ile hayata geçirildiğinin altını çizen Bostancı, faaliyetlerine verdikleri destek dolayısıyla Sakarya Müftüsü Mehmet Aşık’a, ilçe müftülerine, öğretim üyelerinden ve fakülte dışından vakfa bağışta bulunanlara teşekkür etti.  

Toplantıda bir konuşma yapan Sakarya Müftüsü Mehmet Aşık, din eğitimi ve hizmeti gerçekleştiren kurumlar olarak Diyanet İşleri Başkanlığının, İlahiyat Fakültelerinin ve İmam Hatip Okullarının birbirleriyle iş birliği içerisinde çalışmasının çok önemli olduğunu ifade etti. İlahiyat Fakültesinin gerçekleştirdiği faaliyetlerden ve özellikle çok sayıda öğrenciye yurt dışı imkanları sağlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Müftü Aşık, İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin mezuniyetlerinden sonra en fazla görev aldığı kurumlardan birisinin Diyanet İşleri Başkanlığı olduğunu, öğrencilerin fakültelerde iyi yetişmelerinin Diyanet Teşkilatı bünyesindeki hizmetlerin kalitesine olumlu yansıyacağını ifade etti. Sakarya Müftülüğünün gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlere ve İlahiyat Fakültesi ve Müftülüğün beraber yapabileceği etkinliklere değinen ve yapılan faaliyetler konusunda toplumun bilgilendirmesinin önemini vurgulayan Müftü Aşık, İl ve İlçe Müftülüklerinin İlahiyat Fakültesinin ve İlahiyat Fakültesi Vakfının faaliyetlerini desteklemeye devam edeceğini söyledi.

Toplantıda söz alan bazı ilçe müftüleri de vakfın faaliyetleri ile İlahiyat Fakültesi ile müftülüklerin ortak yapabilecekleri etkinlikler konusundaki görüşlerini ifade ettiler. 

Toplantı, faaliyet ve denetleme raporlarının ve gelir-gider bilançosunun okunmasının ve yönetim kurulunun ibra edilmesinin ardından sona erdi.

Fotoğraflar