İslam Düşüncesinde Din Felsefesine Yer Bulmak Konulu Seminer Yapıldı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İlahiyat Fakültesi Felsefe ve Din Bilimleri Bölüm Seminerlerinin altıncısına Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Rahim Acar konuk oldu ve “İslam Düşüncesinde Din Felsefesine Yer Bulmak” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Konuşmanın ana konusu klasik İslam düşüncesinde Din Felsefesinin ana sorunlarına odaklanan beş ciltlik kitap yayını oldu. Klasik İslam Düşüncesinin Kelam, Tasavvuf ve Felsefe alanlarında 8. yüzyıl ile 13. yüzyıl arasındaki metinlerini esas alan bu yayım, klasik İslam düşüncesinde her ne kadar Din Felsefesi başlığı altında bir alan teşekkül etmemiş olsa da çağdaş Din Felsefesindeki problemlerin İslam düşüncesinde detaylı şekilde tartışılmış olduğunu ortaya koymaktadır. Prof. Dr. Rahim Acar, kitapların ana temaları üzerinden içerikleri hakkında bilgi verdikten sonra katılımcıların sorularını yanıtladı. Bölüm ve bölüm dışı akademisyen ve öğrencilerin katılım gösterdiği seminer yaklaşık bir saat sürdü.