Ana Sayfa
Duyurular
"insan İlişkilerinde Güven İnşası" Konulu Konferans Gerçekleştirildi

"İnsan İlişkilerinde Güven İnşası" Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Fakültemiz ve Sakarya Müftülüğü’nün müştereken düzenlediği ve Yönetim Danışmanı-Eğitimci–Yazar Dr. İbrahim Zeyd Gerçik’in konuşmacı olduğu “İnsan İlişkilerinde Güven İnşası” konulu konferans, Konferans Salonumuzda gerçekleştirildi. Ferizli Kaymakamı Hasan Balcı, Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Sakarya İl Müftü Yardımcısı Dr. Caner Akdemir, fakülte hocaları ve ilçe müftülerinin katılımıyla gerçekleşen konferansa fakülte öğrencileri ve diyanet personeli de yoğun ilgi gösterdi. Konferansa ayrıca Adapazarı Vali Mustafa Büyük Kız Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nden bir grup öğrenci de öğretmenleriyle birlikte dinleyici olarak katıldı.

Fakültemiz öğrencisi Murat Güvenç’in Kur’an tilavetiyle başlayan ve sunuculuğunu Sakarya Müftülüğü Şube Müdürü Cengiz Oruç’un yaptığı konferansın açılışında Sakarya İl Müftü Yardımcısı Dr. Caner Akdemir bir konuşma yaptı. Dr. İbrahim Zeyd Gerçik’ten daha önce bir seminer dizisinde istifade ettiklerini dile getiren Dr. Caner Akdemir, konuşmacının anlatacaklarının çok önemli ve kıymetli olduğunu vurguladı.

Konferansın açılışında konuşan Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı katılımcılara teşekkür ettikten sonra Dr. İbrahim Zeyd Gerçik’in yoğunlaştığı iletişim psikolojisi ve ilişki yönetimi konularının ilahiyat mensupları ve sahada görev yapan Diyanet personeli için son derece önemli olduğunu dile getirdi. İletişim eksikliğinin, din hizmetlerinde noksanlığa, insanlara yeterince güven telkin edememenin de dini doğru temsil etmede hatalara sebep olduğuna dikkat çeken Dekanımız Prof. Dr. Bostancı, Peygamber Efendimizin (s.a.) nübüvvetten önce bile ilişkilerinde güven tesis edip “el-Emin” lakabını aldığını hatırlattı. Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmasına dostluğun en değerli kavramlardan biri olduğuna dikkat çekerek başlayan Dr. İbrahim Zeyd Gerçik, insanın kendisine, Rabbine, mekana, tarihe ve coğrafyaya dost olabilmesinden söz etti ve dostluğun güven üzerine kurulu olduğunu vurguladı. Ardından Yunus Emre’nin “Gelin tanış olalım / İşi kolay kılalım / Sevelim sevilelim / Dünya kimseye kalmaz” dizelerini hatırlatan Dr. Gerçik, Yunus Emre’nin burada insan ilişkilerinin dört önemli adımına işaret ettiğini ifade etti. Bunlardan ilkinin belirsizliği kaldırmak olduğunu belirten Dr. Gerçik, bu ifadeyi kendini, mekanı, tarihi, coğrafyayı, kimliğini ve muhatabını tanımak, bunlarla tanış olmak şeklinde açıkladı. İkincisinin merhamet olduğunu dile getiren Dr. Gerçik, Yunus Emre’nin bunu işi kolay kılmak tabiriyle ifade ettiğini dile getirdi. Üçüncüsünün ise aidiyet ve bağlanma olduğunu belirtti. Bunun da vermekle gerçekleşeceğini ifade etti. Son mısrayla da kalıcı olana bağlanmaya işaret ettiğini vurguladı. İnsan ilişkilerinde güvenin nasıl sağlanacağını hazırlamış olduğu slayt eşliğinde detaylandırarak ve bazı videolar göstererek anlatan Dr. İbrahim Zeyd Gerçik, konuşmasını katılımcılar için iyilikler temenni ederek bitirdi.

Konferansın sonunda katılanlar arasında yapılan çekilişte on beş kişiye Dr. İbrahim Zeyd Gerçik’in İletişim Psikolojisi adlı kitabı hediye edildi ve kitaplar yazar tarafından imzalandı. Program, Dr. İbrahim Zeyd Gerçik’e Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı tarafından hediye takdiminin ardından sona erdi.

Konferans aşağıdaki linkten tekrar izlenebilmektedir: https://www.youtube.com/watch?v=t6agzKYK_iU&ab_channel=SA%C3%9C%C4%B0lahiyatFak%C3%BCltesi