Ana Sayfa
Duyurular
"kudüs Kime Emanet?" Konulu Konferans Gerçekleştirildi

"Kudüs Kime Emanet?" Konulu Konferans Gerçekleştirildi

Fakültemizde Çarşamba konferansları kapsamında gazeteci-yazar Ömer Lekesiz tarafından “Kudüs Kime Emanet?” konulu konferans verildi. Konferansa fakültemiz hocaları ve öğrencileri katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını gerçekleştiren Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, sözlerine Kudüs'ün Müslümanlar için öneminden bahsederek başladı. Kudüs'ü işgal altında olması sebebiyle kanayan bir yaramız olarak niteleyen Bostancı, Filistin’in 1917’de Osmanlı hakimiyetinden çıkıp İngiliz yönetimine geçtiğinden beri bölgede acıların dinmediğini vurguladı. 7 Ekim olaylarından sonra Fakültede gerçekleştirilen programlarda Gazze ve Filistin konusuna özel bir önem atfettiklerini ve çeşitli konferanslar gerçekleştirdiklerini anlatan Prof. Dr. Bostancı, yeni bir faaliyet olarak da fakülte hocalarının satın alıp hediye edecekleri kitaplarla Fakülte Kütüphanesinde Filistin ve Kudüs Kitaplığı oluşturulacağını bildirdi. Prof. Dr. Ahmet Bostancı, sözlerini Filistin'de şehit olanlara rahmet, yararlılara şifalar dileyerek ve Gazze’de gerçekleştirilen soykırımın bir an öncesi sona ermesi ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğüne kavuşması duasıyla sonlandırdı.

Ömer Lekesiz de konuşmasına Kudüs'ün bir emanet olarak taşınması ve nasıl bir emanet olduğu üzerinde duracağını ifade ederek başladı ve Kudüs’ün emanet oluşunun iki farklı düzeyde anlaşılabileceğini belirtti. Kudüs’ün tarih boyunca, özellikle de yakın tarihte, yaşananlardan ötürü hurafelere de açık bir konu hale geldiğini dile getiren Lekesiz, Kudüs’e olan sevgimiz ve Kudüs’le ilgili yaramızın serin kanlılığımızı bozmaması ve bizi Kudüs konusunda hurafelere götürmemesi gerektiğini vurguladı. Hz. Adem’den Rasul-i Ekrem Efendimize kadar bütün nübüvvet zincirinde peygamberlerin Kudüs’ü birbirlerine emanet olarak bıraktıkları ifade eden Lekesiz, konuyu detaylandırarak sözlerini sürdürdü ve hakkın karşısında batılın yok olacağını bilerek hareket etmek ve Kudüs’e de bu şekilde sahip çıkmak gerektiğini dile getirdi. Tarih şuurumuzu kaybetmememiz gerektiğini de dile getiren Ömer Lekesiz teşekkürlerini sunarak konuşmasını bitirdi.

Konferansın sonunda katılan öğrenciler arasında yapılan çekilişte yirmi öğrenciye Ömer Lekesiz’in Fırtınada Bir Kandil Kudüs adlı kitabı hediye edildi ve kitaplar yazar tarafından imzalandı. Program, Ömer Lekesiz’e Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı tarafından hediye takdiminin ardından sona erdi.

Fotoğraflar