Ana Sayfa
Duyurular
Fakülte’mizde Filistin ve Kudüs Temalı Arapça Şiir Okuma Yarışması Gerçekleşti
Fakülte’mizde Filistin ve Kudüs Temalı Arapça Şiir Okuma Yarışması Gerçekleşti

Fakülte’mizde Filistin ve Kudüs Temalı Arapça Şiir Okuma Yarışması Gerçekleşti

Fakülte’mizde, Arapça Eğitimi Öğrenci Topluluğumuz (Mülteka lügati’t-dât) tarafından düzenlenen Filistin ve Kudüs Temalı Arapça Şiir Okuma Yarışması gerçekleştirildi.

Konferans Salonu’muzda düzenlenen etkinliğe Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şükrü Şirin, Hazırlık Sınıfları Koordinatörü Doç. Dr. Hamza Ermiş ile öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

18 Aralık Dünya Arapça Günü münasebetiyle düzenlen ve sunuculuğunu Arş. Gör. Semra Kaya Aıtaourı’nin yaptığı programın açılış konuşmasını Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Bostancı yaptı.  Prof. Dr. Ahmet Bostancı Arapça Şiir Okuma Yarışmalarının fakültelerinde uzun yıllardan beri yapılarak bir gelenek haline geldiğini belirterek, yarışmaya katılan öğrencilere ezberden Arapça şiir okunan bir etkinliğe katılarak gösterdikleri medeni cesaretten dolayı tebriklerini iletti ve finale kalan bütün öğrencilere ödül verileceğini söyledi. Bu sene özel olarak Filistin ve Kudüs temasının seçildiğini kaydeden Prof. Dr. Bostancı, bu temanın Filistin konusunda bir duyarlılık oluşturacağını umduklarını söyledi. Konuşmasında Gazze’deki katliamlara değinen ve Müslümanların birlik ve beraberlik içinde kendi meselelerine sahip çıkmalarının önemine dikkat çeken Dekan Bostancı, programı düzenleyen Mülteka lügati’t-dât Öğrenci Topluluğu Akademik Başkanı Öğr. Gör. Hülya Afacan’a ve topluluk öğrencilerine teşekkürlerini ilettikten sonra sözlerini tamamladı.

Ön elemelerde başarılı olan 8 öğrencinin katıldığı yarışmanın jüri üyeliklerini Öğr. Gör. Dr. Seyfettin Haruni, Öğr. Gör. Nada Antar ve Öğr. Gör. Sümeyye Balıkçı yaptı.

Arapça Eğitimi Öğrenci Topluluğu’nun (Mülteka lügati’t-dât) tanıtım videosunun izlenmesiyle başlayan programda, jüri başkanı Dr. Seydettin Haruni’nin yarışmaya dair yaptığı bilgilendirme konuşması sonrasında Arapça Şiir Okuma Yarışmasının final etabının birinci kısmı gerçekleşti. Devamında Anabilim Okulları 10. sınıf öğrencisi Mehmet Akif Şahin, Mahmud Derviş’in “Âbirûn fi kelâmin âbir” isimli şiirini seslendirdi. Daha sonra Arapça Şiir Okuma Yarışmasının ikinci kısmı yapıldı ve fakülte öğrencilerinden Mustafa Tokyay’ın ilahi dinletisi eşliğinde katılımcılar oylamalarını gerçekleştirdiler.

Jüri üyelerinin değerlendirmeleri ve izleyicilerin oylamaları sonucunda yarışmacılardan Faizah Rahmany birinci, Leyla Albayrak ikinci, Hüseyin Şanverdi üçüncü oldu.

Etkinlik, dereceye girenlere ve diğer yarışmacılara hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.